Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Депутати районної ради прийняли Програму соціально-економічного та культурного розвитку та ухвалили районний бюджет на 2020 рік

   20 грудня відбулася сорок шоста сесія Пологівської районної ради. Із 32 депутатів участь у засіданні взяли -29. Головував на сесії голова районної ради Олександр Покутній, який розпочав її з урочистого привітання пологівців, що отримали почесні звання заслужених працівників.
   Указом Президента України про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівника соціальної сфери, за вагомий особистий внесок в організації державної політики у сфері соціального захисту населення, забезпечення прав дітей, сумлінну працю та високий професіоналізм почесне звання «Заслужений працівник соціальної сфери України» присвоєно Людмилі Сімоненко - директору КУ «Пологівський обласний центр соціально - психологічної реабілітації дітей» Запорізької обласної ради.
   Іншим Указом Президента України за значний особливий внесок у розвиток агропромислового комплексу, вагомі трудові досягнення, самовіддану працю та з нагоди Дня працівників сільського господарства почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України» присвоєно генеральному директору ТОВ «Семенівське», депутату районної ради Володимиру Сизоненко.
   Найголовнішим питанням пленарного засідання сесії районної ради було затвердження районного бюджету на 2020 рік. Проєкт основного фінансового документа представила начальник відділу фінансів райдержадміністрації Світлана Сопільняк. Його показники сформовано з урахуванням Бюджетного та Податкового кодексів України, інших законодавчих актів.
   При розробці районного бюджету на 2020 рік враховано статистичні показники, які використовуються при розрахунку прогнозних надходжень податків та зборів, зокрема за 2018 рік, очікувані макропоказники Мінекономрозвитку на 2019 рік, прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку на 2020 рік, підвищення мінімальної заробітної плати до 4723 грн., а також фактичне виконання дохідної частини бюджету за результатами 2016–2018 років і 11 місяців 2019 року.
   Новизною бюджету наступного року є те, що з 1 квітня заклад охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги - КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» фінансуватиметься з Державного бюджету через Національну службу здоров’я України за договорами, укладеними на відшкодування вартості надання медичних послуг.
   При формуванні видаткової частини районного бюджету, спрямованої на утримання бюджетної сфери у 2020 році, враховані обсяги міжбюджетних трансфертів (освітньої та медичної субвенцій), які визначені в Законі України про Державний бюджет України на 2020 рік та власні надходження районного бюджету. Таким чином, визначено доходи районного бюджету у сумі 77664177 гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету – 76186743 гривні та доходи спеціального фонду районного бюджету – 1477434 гривні.
   Видатки районного бюджету в першу чергу спрямовуватимуться на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, оплату енергоносіїв та інші захищені статті видатків.
   Передбачена інша субвенція з районного бюджету до бюджету Пологівської міської ради у сумі 5 611 456 грн. на утримання закладів спільного користування, які у 2020 році переходять на фінансування Пологівської ОТГ, для отримання соціальних, освітніх, та інших послуг населенням територій, що не ввійшли до об'єднаної громади.
   Також враховано державну медичну субвенцію з бюджету Пологівської ОТГ у сумі 4 218 100 грн. та з бюджету Воскресенської ОТГ у сумі 996 700 грн., інші субвенції районному бюджету з місцевих бюджетів Розівського, Більмацького, Гуляйпільського районів, Воскресенської ОТГ для відшкодування вартості надання медичної допомоги хворим в КНП «Пологівська БЛІЛ» у сумі 440 218 грн., іншу субвенцію з бюджету Пологівської ОТГ на виконання заходів районної Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік у сумі 1 260 000 грн.
  Передбачено надання іншої субвенції з районного бюджету сільським бюджетам Вербівської, Григорівської, Костянтинівської, Новоселівської, Пологівської, Тарасівської та Федорівської сільських рад для забезпечення фінансування закладів освіти та культури на загальну суму 11 721 300 грн. Затверджено також інші субвенції з сільських бюджетів та бюджету Пологівської ОТГ до районного бюджету на виконання заходів районної Програми «Шкільний автобус» на 2020 рік та програми «Соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2018-2020 роки, ряд інших субвенцій з обласного бюджету.
   Загалом бюджет є збалансованим, бездефіцитним і враховує усі необхідні першочергові видатки, але потребуватиме корегування протягом року. Після розгляду та обговорення депутати підтримали запропонований проєкт районного бюджету на 2020 рік.
   Не менш важливим питанням було затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік. При розробці Програми враховані завдання економічного та соціального розвитку на 2020 рік, визначені відповідними нормативно-правовими актами Президента України і Кабінету Міністрів України; цільові обласні та районні програми; прогнозні показники економічного і соціального розвитку України на 2020 рік, схвалені постановою Кабінету Міністрів України від 15.05.2019 №555. У 2020 році прогнозується, що обсяг реалізованої промислової продукції (товарів, послуг) становитиме 4617,4 млн. грн., що складе 109,7% до очікуваного показника 2019 року. Визначено пріоритети соціально-економічного розвитку району на 2020 рік: відновлення промислового виробництва та створення умов для сприяння розвитку бізнесу; забезпечення зростання аграрного виробництва та забезпечення продовольчої безпеки; підвищення ефективності енергоспоживання, реалізація заходів із енергозбереження в усіх галузях і сферах діяльності; розширення можливостей зовнішньоекономічного співробітництва суб’єктів господарювання району; вдосконалення механізму залучення інвестицій і створення стабільного позитивного інвестиційного іміджу району; залучення усіх джерел фінансування для вирішення соціально-економічних проблем територій.

   Крім цих двох важливих питань, присутні депутати прийняли пакетним голосуванням рішення з інших питань життєдіяльності району. Так, внесли зміни до Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Пологівському районі на 2016-2020 роки, районної Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівькому районі на 2015-2020 роки, районної Програми «Шкільний автобус» на 2020 рік; затвердили районну Програму підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2020 рік.
   Також на засіданні сесії депутати затвердили Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Пологівська БЛІЛ» Пологівської районної ради Запорізької області та фінансові плани цього закладу і комунального підприємства «Пологівський ЦПМСД» Пологівської районної ради Запорізької області.         Народні обранці ухвалили ряд майнових питань, затвердили структуру та штатний розпис виконавчого апарату районної ради, встановили умови оплати праці працівників виконавчого апарату районної ради у 2020 році, затвердили план роботи районної ради у І півріччі 2020 року.
   На завершення голова районної ради Олександр Покутній та голова райдержадміністрації Артур Крупський привітали всіх присутніх на сесії з новорічними і різдвяними святами та подякували депутатам за роботу у 2019 році.



субота, 21 Грудня 2019 11:00 | Переглядів: 557