Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Чергова сесія Пологівської районної ради: реформування медичної галузі в районі, розподіл вільного залишку тощо

  21 березня відбулося пленарне засідання тридцять шостої сесії Пологівської районної ради, яке провів голова ради Олександр Покутній.
  На початку засідання головуючий надав слово для виступу представникам депутатських фракцій, і депутат районної ради Вячеслав Колесников звернувся до присутніх депутатів з проханням не підтримувати запропоновані проекти рішення, що стосуються подальшої долі існування КУ «Пологівська залізнична лікарня» та преміювання керівництва районної ради.
Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного чергової сесії.
  Під час обговорення першого питання про ліквідацію юридичної особи комунальна установа «Пологівська залізнична лікарня» Пологівської районної ради Запорізької області шляхом припинення було наведено ряд аргументів щодо нагальної потреби реорганізації закладу. Найбільш прийнятний шлях – це шлях приєднання стаціонарного відділення Пологівської залізничної лікарні до Пологівської центральної районної лікарні зі збереженням 40 ліжок, але всі наведені аргументи не переконали депутатів. Після тривалого обговорення за участю депутатів, представників лікарні рішення не було прийнято.
  З другого питання про створення комунального некомерційного підприємства «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області рішення прийнято. Доповідаючи, головний лікар центральної районної лікарні Роман Кравченко детально розповів про ті реорганізаційні зміни, які очікуються після створення багатопрофільної лікарні.
  Попередня робота на постійних комісіях з розгляду проектів рішень, що плануються для розгляду на пленарному засіданні сесії, та їх узгодження на засіданні Президії районної ради дозволила депутатам прийняти рішення про пакетне голосування з ряду питань щодо внесення змін та доповнень до діючих програм та рішень районної ради.
 Також своїм рішенням депутати затвердили порядок використання коштів районного бюджету, які виділяються для фінансової підтримки Пологівської районної організації ветеранів України, порядок відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян Пологівського району залізничним транспортом загального користування приміського та дальнього сполучення на 2019 рік з районного бюджету, порядок відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах автомобільним транспортом загального користування у Пологівському районі на 2019 рік з районного бюджету, порядок відшкодування витрат підприємствам зв'язку за надані послуги пільговим категоріям населення Пологівського району на 2019 рік з районного бюджету.
  Депутати внесли зміни до порядку та умов надання адресної грошової допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах, депутатами Пологівської районної ради та головою Пологівської райдержадміністрації.
  На пленарному засіданні депутатський корпус ухвалив рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 21.12.2018 № 14 «Про районний бюджет на 2019 рік». Своїм рішенням депутати затвердили дотації та субвенції з Державного та обласного бюджетів, що будуть спрямовані на галузь освіти та охорони здоров’я. За рахунок коштів обласної Програми сприяння виконанню депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради планується реалізація заходів районної Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2019 рік. Депутати обласної ради, що закріплені за територією Пологівського району, разом з районною, міською та сільськими радами і райдержадміністрацією попередньо опрацювали перелік першочергових заходів, що необхідно впровадити та які придбання необхідно здійснити. Серед них: придбання інкубатора для новонароджених для центральної районної лікарні на суму 523 000 грн., придбання шкільних меблів для перших класів на суму 340 000 грн., придбання енергозберігаючих металопластикових вікон, меблів, комп’ютерної техніки, магнітних дошок та іншого для закладів загальної середньої освіти та дошкільних закладів освіти.
  Передана інша субвенція з обласного бюджету дозволить впровадити проект з реконструкції каналізаційних очисних споруд в місті Пологи на суму 4 523 958 грн. та провести енергозберігаючі заходи в Новоселівському сільському будинку культури на суму 300 000 грн.
  У зв’язку з оприлюдненням змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2019 рік» від 28.02.2019 № 2696-VІІІ депутати районної ради своїм рішенням затвердили збільшення освітньої та медичної субвенції.  А саме - 38 639 800 грн. буде спрямовано на виплату заробітної плати педагогічним працівникам району,  15 763 500 грн. - на охорону здоров’я на утримання закладів, з них - 12 947 500 грн. на центральну районну лікарню та 2 816 000 грн. на стоматологічну поліклініку.
  Даним рішенням затверджено іншу субвенцію з бюджетів Розівського та Гуляйпільського районів для відшкодування вартості надання медичної допомоги хворим з цих районів у хірургічному та акушерсько-гінекологічному відділеннях Пологівської центральної районної лікарні.
  На пленарному засіданні депутати затвердили запропонований розподіл вільного залишку по загальному та спеціальному фондах районного бюджету на суму 15 011 905 грн., які будуть спрямовані на впровадження заходів районних програм.
  Відповідно до ухваленого рішення буде здійснено безоплатну передачу нежитлової будівлі та земельної ділянки зі спільної власності територіальних громад сіл та міста району у комунальну власність територіальної громади міста Пологи. Це дозволить Пологівській міській раді розпочати ремонтні роботи та в подальшому створити і розмістити на базі цього приміщення Центр надання адміністративних послуг з метою покращення обслуговування населення Пологівського району.



П'ятниця, 22 Березня 2019 13:32 | Переглядів: 711