Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Підготовка до роботи в осінньо-зимовий період, внесення змін до діючих районних програм та затвердження нових розглянуті депутатами на сесії

  24 червня в залі засідань відбулося пленарне засідання сьомої сесії районної ради сьомого скликання, яке провів голова районної ради Олександр Покутній.
  У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський, заступник голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації, заступник міського голови та сільські голови.
  Перш ніж розпочати пленарне засідання голова районної ради Олександр Покутній вручив Інженерненському сільському голові Наталії Кошель та депутату районної ради Петру Баньку кубок та Грамоту Запорізької обласної ради за зайняте ІІІ місце у змаганнях з шашок у заліку VІ обласної Спартакіади серед збірних команд посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, що відбулася 19-20 травня в смт Кирилівка. Також вручив грамоту депутату Констянтинівської сільської ради Сергію Ложкіну за перше місце у особистому заліку у змаганнях з настільного тенісу.
  На початку засідання голова депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнськое об’єднання «Батьківщина» Вячеслав Колесников зачитав звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України про необхідність перегляду високих тарифів на природний газ та тепло, бо населення не в змозі сплачувати за комунальні послуги. Депутати районної ради підтримали звернення та вирішили направити його зазначеним адресатам.
  Під час пленарного засідання депутати затвердили нові районні програми – районну Програму «Інклюзивна освіта» на 2016-2020 роки та Програму підтримки повноважень виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в Пологівському районі Запорізької області на 2016 рік та ухвалили рішення «Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Пологівського району до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років».
  Також були внесені зміни та доповнення до ряду діючих районних програм: Програми розвитку освіти Пологівського району на 2013-2017 роки, Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2015-2017 роки, Програми протидії захворюванню на туберкульоз у Пологівському районі на 2016-2020 роки, Програми земельної реформи в Пологівському районі на 2014-2018 роки.
  Депутати районної ради при розгляді питання про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 24.12.2015 №10 «Про районний бюджет на 2015 рік» внесли та підтримали пропозиції про виключення наступних пунктів:
- про збільшення бюджетних призначень на Програму соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2015-2017 роки для надання послуг зв’язку пільговим категорія населення ЗФ ПАТ «Укртелеком» у сумі 137325 грн та Пологівській дистанції сигналізації та зв’язку «Придніпровська залізниця» у сумі 2530 грн;
- про додаткові бюджетні призначення у сумі 129000 грн на Пологівську районну раду (оплата праці з нарахуваннями) по загальному фонду з метою недопущення будь-якої кредиторської забаргованості.
  Питання про припинення Балочкинської загальноосвітньої школи I-III ступенів, Новофедорівської загальноосвітня школа I-II ступенів, міжшкільного навчально-виробничого комбінату шляхом ліквідації не були прийняті. Під час обговорення даних питань виступали як депутати районної ради, так і представники батьківського комітету Балочкинської ЗОШ, Інженерненський сільський голова, директори загальноосвітніх навчальних закладів та позашкільного навчального закладу. Кожен з виступаючих висловив свої переконання щодо необхідності закриття чи продовження роботи даних комунальних закладів. У зв’язку з неприйняттям даних рішень голова районної ради надав протокольні доручення постійним комісіям з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту опрацювати питання щодо подальшої роботи та безперебійного фінансування загальноосвітніх навчальних закладів та надати свої пропозиції та розрахунки до 15 липня 2016 року.
  Депутати прийняли низку рішень щодо передачі у позичку та оренду майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює Пологівська районна рада Запорізької області та ухвалили рішення про призначення на посаду директора комунального підприємства «Пологівське радіомовлення» Чепель Тетяни Віталіївни, яка до цього часу виконувала обов’язки директора.
  Наприкінці засідання було прийнято звернення до Голови Верховної ради України щодо підтримки законопроекту № 4217, як такого, що знімає з українців фінансове навантаження в процесі декомунізації, з яким виступила уповноважений представник депутатської фракції Пологівської районної організації політичної партії «Наш край» Тетяна Терен.
  Результати поіменного голосування сьомої сесії Пологівської районної ради сьомого скликання вже оприлюднені на офіційному веб-сайті Пологівської районної ради.



Середа, 29 Червня 2016 13:19 | Переглядів: 1090