Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Засідання чергової шістнадцятої сесії Пологівської районної ради: розподіл вільного залишку бюджетних коштів, обстеження пасажиропотоку, створення робочої групи з перевірки проведених робіт на автошляхах району тощо

  3 березня чергове засідання шістнадцятої сесії Пологівської районної ради провів голова ради Олександр Покутній. Загальний склад ради становить 32 депутати, присутні – 24 депутати.
    Перед урочистим відкриттям сесії голова ради Олександр Покутній представив нового голову Пологівського районного суду Інну Кацаренко, потім вручив Почесну грамоту Запорізької обласної ради Лідії Романцовій, директору ТОВ «Романцов і Ко» за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм.
  Безпосередньо пленарне засідання було розпочато виступами декількох депутатів зі зверненнями. Уповноважений представник депутатської фракції Пологівської районної в Запорізькій області організації ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ» Максим Чеберко зачитав звернення щодо стурбованості з існуючою блокадою транспортних шляхів, що може призвести до віялових відключень як підприємств, так і звичайних громадян. Потужні промислові підприємства в такому режимі не зможуть повноцінно працювати, тому можуть понести збитки як у фінансовому плані, так і технічному.
   Виступив і уповноважений представник депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Вячеслав Колесников та наголосив на необхідності звернення до Міністерства внутрішніх справ з метою надати роз’яснення чому Пологівському відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області не виділяють достатню суму коштів для придбання паливно-мастильних матеріалів, а необхідно виділяти з районного бюджету.
    Також голова ради Олександр Покутній зачитав звернення уповноваженого представника депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» Василя Тимошенка про те, що у минулому році з державного бюджету не передбачалися видатки на забезпечення перевезення пільгових категорій населення. Пологівська міська рада у 2016 році запровадила практику з фінансування відповідної програми, яка дозволила жителям міста отримати пільговий проїзд у розмірі 50% від повної вартості. І депутат акцентував увагу на тому, що кошти вільного залишку районного бюджету можливо було б також направити на здешевлення пільгового проїзду для таких категорій населення, які проживають у сільській місцевості.
   Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, до якого було включено 35 питань. Це питання про дострокове припинення повноважень депутата Пологівської районної ради Запорізької області сьомого скликання Лозицького К.В., внесення змін та доповнень до діючих районних програм: районної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2015-2017 роки, Програми розвитку донорства крові та її компонентів у Пологівському районі на 2014-2018 роки, Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2017 рік, внесення змін до районної Програми профілактики правопорушень та забезпечення громадської безпеки в Пологівському районі, розвитку матеріально-технічної бази Пологівського ВП ГУНП України в Запорізькій області на 2013-2017 роки, Програми підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2017-2019 роки та інші.
      Депутати прийняли рішення про внесення змін до регламенту роботи ради сьомого скликання про «пакетне голосування», що дозволило їм оперативно прийняти рішення з ряду питань порядку денного відносно внесення змін до установчих документів комунальних установ та статутів, внесення змін до розпоряджень голови районної ради тощо.
     Під час засідання про результати діяльності Токмацької місцевої прокуратури на території Пологівського району у 2016 році прозвітував перед присутніми начальник Пологівського відділу прокуратури Євген Диба.
       Досить детально депутати обговорювали питання про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 23.12.2016 № 16 «Про районний бюджет на 2017 рік», а саме розподіл вільного залишку коштів загального фонду районного бюджету, який склав на 01.01.2017 року у сумі 21381625 грн., та буде направлено на забезпечення безперебійного функціонування бюджетних установ районного бюджету, недопущення будь-якої кредиторської заборгованості, а також на фінансування заходів районних програм.
    По програмі соціально-економічного розвитку на 2017 рік відділу культури і туризму райдержадміністрації виділено 759680 грн., які будуть спрямовані на реконструкцію районного будинку культури та виготовлення технічного документації, обстеження технічного стану будівель краєзнавчого музею та дитячої школи мистецтв, проведення капітальних ремонтних робіт частини будівель центральної районної бібліотеки, РБК, музею.
    Також по зазначеній програмі за пропозицією Василя Тимошенка депутатами було вирішено виділити 40000 грн. для організації проведення райдержадміністрацією протягом березня поточного року обстежень пасажиропотоків на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Пологівського району та працюють у звичному режимі руху, щоб не тільки жителі міста, а й жителі сіл мали б змогу сплачували 50% за проїзд в громадському транспорті приміського сполучення.
      Виділено кошти і на програму «Назустріч людям», яка діє вже не один рік, а саме у сумі 872000 грн., що передбачаються направити на матеріальну допомогу за депутатськими зверненнями та матеріальну допомогу учасникам локальних війн.
    В рамках дії програми профілактики правопорушень та забезпечення громадської безпеки в Пологівському районі, розвитку матеріальної технічної бази ВП ГУНП в Запорізькій області виділено 100000 грн. для придбання паливно-мастильних матеріалів необхідних для щоденного, цілодобового чергування оперативно-службового автомобіля чергової частини Пологівського відділу поліції. Також виділено 45000 грн. на фінансування програми з проведення профілактичних заходів щодо сказу на території району.
       На сесії прийнято рішення відповідно до якого депутати районної ради протягом березня поточного року звітують перед виборцями про свою роботу за 2016 рік.
        Під час засідання депутат районної ради Вячеслав Колесников запропонував створити робочу групу у складі 5 депутатів, яка спробує провести перевірку проведених ремонтних робіт у 2016 році на автошляхах Пологівського району. Депутати районної ради підтримали дану ініціативу.
    Всі питання порядку денного шістнадцятої сесії розглянуті та прийняті відповідні рішення. Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».



Вівторок, 07 Березня 2017 09:25 | Переглядів: 907