Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Обговорення нагальних питань на засіданні Координаційної ради

  6 липня заступник голови районної ради Ігор Шевченко провів засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування за участю заступника голови райдержадміністрації Ірини Півень, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Колісника, сільських голів та секретарів сільських рад, секретаря виконавчого комітету міської ради Оксани Ковалевської, працівників виконавчого апарату районної ради.
  На початку засідання завідувач сектору моніторингу доходів та обліково-звітних систем Пологівської ОДПІ ГУ ДФС в Запорізькій області Олександр Котенко довів до відома присутніх інформацію щодо деяких змін у діючому податковому законодавстві внаслідок чого фізичні особи повинні самостійно сплачувати земельний податок лише у відділеннях банківських установ. Після обговорення даного питання вирішено звернутися до керуючої місцевого відділення «Ощадбанку» з проханням організувати виїзну роботу працівників банку на території сільських рад для зручності здійснення сплати земельного податку для фізичних осіб в сільській місцевості.
  Під час засідання також були розглянуті пропозиції райдержадміністрації щодо укладання договорів на 2017 рік про порядок перерахування та використання екологічного податку і погоджено перелік заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок зборів за забруднення навколишнього природного середовища місцевих бюджетів та екологічного податку у 2017 році, а саме: озеленення територій Басанської, Григорівської, Пологівської сільських рад, розробка проекту землеустрою з організації на встановлення меж території природно-заповідного фонду місцевого значення на території Григорівської сільської ради Пологівського району Запорізької області «Ландшафтний заказник місцевого значення «Балка Куркулі». Даний перелік був складений з урахуванням пропозицій сільських рад.
  Також під час засідання начальником відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Павлом Капітоновим було озвучено пропозицію щодо передачі шкільних автобусів у підпорядкування сільським радам та подальшу організацію підвозу учнів загальноосвітніх шкіл до місць навчання. Пропозицію про передачу транспортних засобів на даний час підтримала лише одна сільська рада – Інженерненська. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на прохання голів сільських рад рекомендовано щоквартально надавати розгорнутий звіт про використання коштів на обслуговування шкільних автобусів в розрізі кожної сільської ради та провести попередні обрахунки щодо потреби у фінансуванні на 2017 рік.
  До присутніх голів сільських рад звернулася заступник голови райдержадміністрації, голова спостережної комісії при райдержадміністрації Ірина Півень з проханням щодо продовження злагодженої співпраці комісії та органів місцевого самоврядування.
  За підсумками засідання рекомендовано інформацію доповідачів взяти до відома та використання в роботі, а також були надані окремі доручення до виконання.
  Наприкінці засідання було визначено кандидатури учасників, що візьмуть участь у тематичній зустрічі на тему «Нормативно-правове забезпечення процесу децентралізації влади та реформування органів місцевого самоврядування» за участю провідного українського експерта Ю.І.Ганущака, що відбудеться 8 липня 2016 року в м.Запоріжжя.



Середа, 06 Липня 2016 16:51 | Переглядів: 929