Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Відбулася позачергова сесія районної ради

  15 липня в залі засідань відбулося пленарне засідання восьмої позачергової сесії районної ради сьомого скликання, яке провів заступник голови районної ради Ігор Шевченко.
   Обрано до Пологівської районної ради 32 депутати, присутні – 23.
  У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський, депутат Запорізької обласної ради Іван Чесноков, що закріплений за територією Пологівського району, перший заступник голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації, міський та сільські голови.
  На початку пленарного засідання депутати районної ради ухвалили рішення про внесення доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2016 рік, що стосується виділення Пологівською міською радою 200 000 грн для оновлення матеріально-технічної бази міських загальноосвітніх навчальних закладів та Семенівською сільською радою 180 000 грн для місцевих амбулаторії і школи.
  Наступним рішенням депутати внесли зміни до рішення «Про районний бюджет на 2016 рік», а саме: з коштів вільного залишку районного бюджету виділили 322 000 грн для забезпечення безперебійного функціонування бюджетних установ і недопущення будь-якої кредиторської заборгованості. Підтримавши пропозицію керівництва районної ради, депутати зменшили бюджетні призначення у сумі 150 000 грн, що були виділені на минулій сесії, для впровадження системи електронного голосування депутатського корпусу. Збільшили доходну та видаткову частину районного бюджету за рахунок іншої субвенції з місцевих бюджетів (Пологівської міської та Семенівської сільської рад) на суму 380 000 грн. Також затвердили напрями та обсяги використання додаткових коштів медичної та освітньої субвенції з Державного бюджету та збільшили бюджетні призначення за рахунок медичної субвенції з Державного бюджету Чапаєвській об’єднаній територіальній громаді у сумі 788 600 грн, яку буде розподілено на головного розпорядника коштів райдержадміністрацію (розпорядник коштів КУ Пологівська центральна районна лікарня).
  Під час пленарного засідання найбільш дискусійними були питання про припинення Балочкинської загальноосвітньої школи I-III ступенів та комунальної установи Новофедорівська загальноосвітня школа I-II ступенів шляхом ліквідації. З даних питань доповів начальник відділу освіти райдержадміністрації Павло Капітонов. До виступаючого виникло багато запитань з боку депутатів. Під час обговорення одні висловлювалися «за», інші «проти» закриття загальноосвітніх навчальних закладів. До обговорення долучилися і вчителі Балочкинської ЗОШ та батьки учнів, які навчаються в цій школі, яким дали можливість виступити на сесії.
  За припинення Балочкинської загальноосвітньої школи I-III ступенів проголосували «за» - 18 депутатів, «проти» - 1, «утримались» - 4. Рішення прийнято.
   Наступний проект рішення «Про припинення комунальної установи Новофедорівська загальноосвітня школа I-II ступенів шляхом ліквідації» не набрав достатньої кількості голосів. «За» даний проект рішення проголосували 14 народних обранців, «проти» - 3 , «утримались» - 6. Таким чином рішення не прийнято.
  Потім депутати перейшли до розгляду інших питань порядку денного та внесли зміни до статуту комунальної установи Пологівська районна стоматологічна поліклініка та затвердили Положення про неї.
При розгляді останнього питання депутати дозволили Пологівській райдержадміністрації надати в оренду майно спільної власності територіальних громад району, а саме частину даху будівлі для розміщення антени стільникового зв’язку ПАТ «МТС Україна».
  Результати поіменного голосування восьмої позачергової сесії Пологівської районної ради сьомого скликання вже оприлюднені на офіційному веб-сайті Пологівської районної ради.



Понеділок, 18 Липня 2016 09:15 | Переглядів: 1021