Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Питання про добровільне об’єднання громад обговорювали у Пологах

  20 жовтня в залі засідань районної ради представники Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України провели інформаційну зустріч з питань добровільного об’єднання громад. На заході були присутні голова районної ради Олександр Покутній, голова райдержадміністрації Артур Крупський, голови міської та сільських рад, депутати районної та міської рад, працівники бюджетних установ, представники місцевих ЗМІ, громадськість.
  Під час зустрічі виступили виконавчий директор Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Бірюков та консультант Офісу реформ Запорізького РВ АМУ Олександра Оляніна. До відома присутніх вони довели інформацію про досвід роботи вже утворених об’єднаних територіальних громад, зазначили, що існує багато проблемних складових у їх роботі: це і законодавча складова, регулювання земельних відносин, освоєння коштів, дефіцит кадрового потенціалу тощо. Також доповідачі розповіли про започатковану роботу регіональної платформи розвитку місцевого самоврядування, яка є необхідною для отримання практик розвитку місцевого самоврядування, пропозицій щодо вдосконалення роботи новоутворених громад.      Виступаючі зазначили, що постійно надають консультативно-методичну допомогу тим громадам, які планують здійснити об’єднання.
  Слово до виступу взяв і міський голова Юрій Коноваленко. Навівши деякі власні фінансові розрахунки по сільських територіях Пологівського району та місту, акцентував увагу на фінансовій спроможності існування територій у складі об’єднаної громади, щоб результат об’єднання приніс реальні плоди поліпшення організації життя населення на місцях.
  На останок доповідачі присутнім представникам органів місцевого самоврядування та громадськості порадили скористатися правом на добровільне об’єднання громад.



П'ятниця, 21 Жовтня 2016 08:46 | Переглядів: 883