Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Чотирнадцята сесії районної ради: бюджет на 2017 рік прийнято

  23 грудня 2016 року відбулося пленарне засідання чотирнадцятої сесії районної ради, яку провів голова районної ради Олександр Покутній.
  У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський та його заступники, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ, організацій, підприємств, міський та сільські голови, представники місцевих засобів масової інформації, працівники виконавчого апарату районної ради.
  Обрано до районної ради 32 депутати, присутні – 26.
  Перед тим, як розпочати роботу сесії, керівники району вручили відзнаку та Почесні грамоти представникам аграрного сектору.
   На початку засідання виступив голова постійної комісії з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад, голова депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» Василь Тимошенко з проханням розібратися у ситуації щодо здійснення відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації закупівель вугілля для опалення шкіл, яке не відповідає належній якості, та придбання комп’ютерної техніки за завишеннями цінами.
  Слово до виступу взяв і голова депутатської фракції політичної партії ВО «Батьківщина» Вячеслав Колесников щодо збереження існуючої мережі загальноосвітніх навчальних закладів освіти району у подальшому та отримання додаткових шкільних автобусів.
  На засіданні про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Пологівського ВП ГУНП у Запорізькій області на території Пологівського району у 2016 році доповів заступник начальника Пологівського відділу поліції Руслан Севериненко.
   Під час розгляду питань порядку денного сесії було прийнято ряд районних програм, термін яких закінчується у 2016 році, та нових. Це і Програма соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2017 рік, Програма розвитку малого підприємництва Пологівського району на 2017-2018 роки, районну Програма підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2017-2019 роки, Програма розвитку та забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області на 2017 рік, Програма розвитку молочного скотарства в Пологівському районі на 2017-2020 роки, районна Програма розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки.
  Проект Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки викликав бурхливе обговорення у депутатів щодо першочерговості проведення спортивних змагань у 2017 році саме відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. Депутати зауважили, що запропонований перелік заходів не перекликалися з тими заходами, що проводить дитячо-юнацька спортивна школа, та вирішили затвердити фінансування даної програми у розмірі 5 тис. грн.
Також депутати прийняли рішення щодо внесення змін та доповнень до діючих районних програм.
Депутати підтримали пропозиції управління фінансів райдержадміністрації щодо внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2016 рік».
   Наступним важливим рішенням було прийняття бюджету на 2017 рік.
 Проект головного фінансового документу району представила начальник управління фінансів райдержадміністрації Світлана Сопільняк і акцентувала увагу на тому, що цього року на виконання вимог Бюджетного кодексу України бюджет сформовано із застосуванням програмно-цільового методу бюджетування.
 Дохідна частина районного бюджету складає 267661,061 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду районного бюджету 265814,161 тис. грн., доходи спеціального фонду районного бюджету 1846,900 тис. грн.
 Видатки районного бюджету у сумі 267661,061 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду районного бюджету 265783,661 тис. грн., видатки спеціального фонду районного бюджету 1877,400 тис. грн.
  Депутатський корпус більшістю голосів підтримав даний проект рішення – 24 депутати проголосували «За».
  Голова ради Олександр Покутній привітав колег із прийняттям головного фінансового документу Пологівського району на наступний рік.
  Під час засідання депутати прийняли ще низку рішень, зокрема про:
- затвердження нової редакції статутів комунальних установ, уточнений перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району,
- затвердження розпоряджень голови Пологівської районної ради, структуру та умови оплати праці працівників виконавчого апарату районної ради,
- реорганізацію КП «Редакція газети «Пологівські вісті» Пологівської районної ради Запорізької області.
- надання згоди на здійснення безоплатної передачі до державної власності нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району;
- передачу в позичку комунального майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює Пологівська районна рада;
- план роботи Пологівської районної ради на І півріччя 2017 року.
Відомості про результати поіменного голосування розміщені на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».



Понеділок, 26 Грудня 2016 15:00 | Переглядів: 970