Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

До уваги!

  У період максимально високих температур та проходження жнив різко зростають випадки спалювання стерні, соломи, очерету, вирубування дерев на краю просік повітряних ліній електропередач (ПЛ), що приводить до автоматичного вимкнення магістральних ліній електропередачі і порушення електропостачання цілого регіону.
  З метою недопущення нещасних випадків з населенням та забезпечення надійного енергопостачання нашого регіону звертаємось до населення неухильно дотримуватись Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 4 березня 1997 року №209. В охоронних зонах повітряних ліній електропередачі з метою їх захисту і захисту населення від нещасних випадків категорично забороняється:
• розпалювати вогнища (спалювання соломи, стерні, хмизу та інших матеріалів);
• влаштовувати звалища;
• будувати житлові, громадську, дачні, інші будівлі, споруди нежилого або промислового призначення;
• насаджувати дерева, високорослі кущі;
• накидати на струмопровідні частини об’єктів електричних мереж і наближати до них сторонні предмети, підніматися на опори повітряних ліній, демонтувати їх елементи;
• проводити без дозволу з енергетиками вирубування дерев на границі просік ПЛ;
• складати дрова, корма, скиртувати солому та зберігати інші матеріали;
• запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв.
  Крім цього, за останній період різко збільшились випадки умисного пошкодження та розкрадання енергетичного майна ( викрадення кутників та дрібних металевих деталей з опор, пошкодження тросових відтяжок, тощо).
  Кримінальний Кодекс України передбачає кримінальну відповідальність за умисне пошкодження об’єктів енергетики (стаття 194-1), крадіжку (стаття 185), диверсію, шкоду спрямовану на руйнування або пошкодження державних об’єктів та стратегічного значення (стаття 113) – до 15років позбавлення волі.
   В умовах сьогодення, Львівські МЕМ звертаються до населення області, керівників сільськогосподарських підприємств, голів сільських рад, районних керівників лісового господарства, районних керівників МНС, МВС і управлінь сільського господарства, забудовників та землекористувачів, з метою запобігання вищезгаданих порушень та дотримання Правил охорони електричних мереж.
   При виявленні будь-яких дефектів на ПЛ в ніякому разі не підходити до опор та проводів ближче 8 метрів – пам’ятайте: вони завжди знаходяться під напругою. Про всі виявлені дефекти та порушення на ПЛ просимо повідомляти   за телефоном             (06165) 23498.

Пологівський РЕМ ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Четвер, 29 Червня 2017 08:07 | Переглядів: 801