Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Сесія районної ради розглянула низку важливих питань життєдіяльності району

    23 серпня 2017 року відбулася двадцята позачергова сесія районної ради. У сесійній залі зареєструвалося 25 депутатів (загальний склад ради - 34 депутати).
    Перед початком пленарного засідання сесії голова районної ради Олександр Покутній нагородив Почесними грамотами за активну участь у розкритті резонансного злочину та оперативність дій дільничного офіцера поліції, капітана поліції Сергія Бублика та оперуповноваженого сектору кримінальної поліції, капітана поліції Михайла Парфьоненка.
    Також з нагоди державного свята – Дня незалежності України голову районної ради Олександра Покутнього нагороджено Почесною грамотою Запорізької обласної ради за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та активну громадську позицію.
     Далі депутати перейшли до розгляду питань згідно із запропонованим порядком денним.
    Про результати діяльності Токмацької місцевої прокуратури на території Пологівського району за І півріччя 2017 року доповідав в.о. Токмацької місцевої прокуратури Олександр Русанов.
  Депутати заслухали інформацію Пологівської райдержадміністрації про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Пологівського району до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.
    Одними з головних питань порядку денного було внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2017 рік та змін і доповнень до районного бюджету на 2017 рік.
    Начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Сопільняк доповіла, що доходна частина загального фонду районного бюджету за 7 місяців поточного року виконана на 111,1%, тому до розподілу перевиконання доходної частини було запропоновано суму у 3 млн. 630 тис. грн.
    Депутати затвердили напрямки спрямування зазначених коштів на потреби бюджетних галузей, зокрема: на галузь освіти виділено – 1 млн. 393 тис. 394 грн. на придбання котлів та комплектуючих до них комунальним установам Басанській, Вербівській, Григорівській, Федорівській, Новоселівській, Семенівській, Новокарлівській, Шевченківській ЗОШ ЗОШ І-ІІІ ступенів, Пологівській ЗОШ І-ІІ ступенів №6, Тарасівській ЗОШ І-ІІ ступенів та міжшкільному навчально-виробничому комбінату; на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальні ремонти для КУ «Пологівська СРШ І-ІІІ ст. №2».
   На галузь культури виділено 286 тис. грн. на реалізацію заходів по Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2017 рік.
   Комунальній установі Пологівська центральна районна лікарня виділено 400 тис. грн. на придбання медикаментів, матеріалів, інвентарю, проведення поточних ремонтів відділень, КУ «Пологівська стоматологічна поліклініка» - 180 тис. грн. на безкоштовне зубопротезування пільгової категорії громадян, КУ «Пологівський центр первинної медико-санітарної допомоги» - 25 тис. грн. на придбання медикаментів для хворих нефрологічного профілю за відповідною районною програмою.
    КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» виділено 211 тис. грн. на капітальний ремонт будівлі закладу.
  Також було затверджено напрями та обсяги використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій Пологівського району, зміни бюджетних призначень за рахунок іншої субвенції сільських територій, тощо.
   Депутати районної ради внесли зміни до 5-ти районних програм, зокрема: програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на 2016-2020 роки; програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я на 2015-2020 роки; програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, венеричних захворювань, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, венеричні захворювання на 2015-2020 роки; програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб, з їх числа на 2016-2018 роки.
  Досить детально народні обранці обговорювали питання внесення змін до районної програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших верств населення «Назустріч людям» на 2015-2017 роки в частині виділення коштів для відшкодування витрат за проїзд пільгових категорій громадян громадським транспортом на приміських маршрутах в межах Пологівського району.
  Були різні пропозиції яким чином та у яких обсягах здійснювати таке відшкодування перевізникам. В результаті обговорення прийнято рішення виділити з районного бюджету 525,7 тис. грн. на відшкодування витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на приміських автобусних маршрутах в межах району починаючи з 01.09.2017 року.
   Результати поіменного голосування двадцятої сесії Пологівської районної ради сьомого скликання оприлюднені на цьому веб-сайті у розділі «Поіменне голосування».

 



Середа, 23 Серпня 2017 13:38 | Переглядів: 751