Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Засідання чергової сесії районної ради

  30 листопада чергове засідання двадцять третьої сесії Пологівської районної ради провів голова ради Олександр Покутній.
Загальний склад ради становить 34 депутати, взяли участь – 28 депутатів.
  На початку засідання голова ради Олександр Покутній вручив грамоту районної ради виконавчому директору ТОВ «Дніпрокераміка»  Максиму Чеберку.
  Потім голова райдержадміністрації Артур Крупський представив новопризначеного начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмилу Дорофєєву.
  Згодом депутати перейшли до розгляду питань порядку денного пленарного засідання чергової сесії, яких налічувалося 17.  Всі вони попередньо були розглянуті на спільних засіданнях постійних комісій, проекти рішень доопрацьовані розробниками із урахуванням зауважень комісій і узгоджені на засіданні Президії районної ради.

  З першого питання порядку денного голова райдержадміністрації Артур Крупський прозвітував про хід виконання рішення районної ради від 29.09.2017 № 1 «Про підготовку навчальних закладів Пологівського району до початку навчального року та опалювального сезону 2017-2018 років та відповів на запитання депутатів. Порушені депутатами ради питання стосувалися багатьох аспектів – це і чому ТОВ «БК ЄВРОСТРОЙ» не виконує свої обіцянки, озвучені на попередньому засіданні, та не проводить відповідної роботи з облаштування шкільних котелень; чому вчасно не проведений тендер на закупівлю вугілля для повного забезпечення ЗНЗ району до кінця опалювального періоду; дотримання у закладах освіти температурного режиму в приміщеннях; про подальшу організацію підвозу дітей у 2018 році і забезпеченість «шкільними» автобусами. По завершенню обговорення депутати районної ради запропонували визнати незадовільною роботу райдержадміністрації в рамках виконання запланованих заходів. Рішення з цього питання не прийнято.
  У ході розгляду другого питання про хід проведення на території Пологівського району заходу «Врожай – 2017» за пропозицією депутата районної ради Василя Тимошенка та підтримки депутатського корпусу відповідним протокольним дорученням вирішено рекомендувати райдержадміністрації провести зустрічі з сільгосптоваровиробниками щодо проблеми сезонного звільнення працівників аграрного сектору. Також депутати акцентували увагу на необхідності підготовки звернення до вищих органів влади щодо спрощення процедури зміни цільового призначення земель та внесення змін до основних нормативно-правових актів.
  При розгляді проекту нової Програми розвитку освіти на 2018-2022 роки депутат ради Василь Тимошенко наголосив на необхідності доповнення програми заходами щодо оновлення у закладах освіти комп’ютерної техніки, обладнання шкільних їдалень, проведення поточних ремонтів приміщень, модернізації котелень та систем опалення загальноосвітніх навчальних закладів району і розгляду зазначених доповнень на наступному пленарному засіданні сесії.
 Депутат ради Олена Бурашнікова порушила питання подальшого функціонування КУ "Міжшкільний навчально-виробничий комбінат" та наповненості закладу контингентом. Депутат Андрій Зелєнцов висловив пропозицію стосовно співпраці ДНЗ «Чубарівський центр професійно-технічної освіти» та відділу освіти, молоді та спорту щодо проведення профорієнтаційної роботи серед учнів.
  Відповідним рішенням депутатів було внесено зміни до районної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2018 - 2020 роки.
  Під час пленарного засідання депутати прийняли рішення про пакетне голосування ряду питань порядку денного, які були опрацьовані та узгодженні на спільних засіданнях постійних комісій та Президії.
  На засіданні депутати прийняли також рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 23.12.2016  №16 «Про районний бюджет на 2017 рік», а саме: збільшено доходну та видаткову частини загального фонду бюджету на суму 813000 грн. і вирішено спрямувати на загальний фонд у сумі 415000 грн. та спеціального фонду у сумі 398000 грн.
 На цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту в Пологівському районі на 2014-2017 роки для придбання паливно-мастильних матеріалів по загальному фонду бюджету для ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій в зимовий період 2017-2018 років виділено 45000 грн.
 У рамках фінансування Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2017 рік для придбання стоматологічних установок виділено 199 000 грн., на придбання комп’ютерного класу для КУ «Пологівська СРШ І-ІІІ ст. №2» - 199 000. грн. 

  Затвердили напрями та обсяги використання коштів районного бюджету за рахунок іншої субвенції з бюджету Воскресенської сільської ради на суму 6500 грн. для виплат компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам, які потребують сторонньої допомоги і мешкають на території с.Воскресенка та с.Кінські Роздори.
  Даним рішенням здійснили перерозподіл видатків районного бюджету та затвердили напрями і обсяги використання коштів районного бюджету відповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації.
  Відповідно до протокольного доручення депутатів керівникам комунальних установ закладів охорони здоров’я буде  необхідно підготувати звіти про фінансовий стан справ та розробити перспективний план розвитку установ на 2018 рік.
  Наприкінці засідання депутатський корпус районної ради прийняв рішення про створення комунальної установи «Пологівський інклюзивно-ресурсний центр» Пологівської районної ради Запорізької області, який створюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.
  Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».



П'ятниця, 01 Грудня 2017 15:00 | Переглядів: 807