Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Засідання чергової сесії районної ради

  16 лютого чергове засідання двадцять пʼятої сесії Пологівської районної ради провів голова ради Олександр Покутній.
  Обрано до складу ради 32 депутати, взяли участь у пленарному засіданні – 25.
  Після затвердження проекту порядку денного до розгляду депутатів під час чергової сесії було винесено 41 питання.
  На початку засідання про результати діяльності Токмацької місцевої прокуратури на території Пологівського району за 2017 рік звітував керівник Олександр Кузьменко. По завершенню виступу депутати районної ради висловили до керівника побажання про сприяння у вирішенні питання призначення начальника Пологівського відділу поліції з метою забезпечення ефективної та результативної роботи відділу.
  Під час пленарного засідання з другого питання порядку денного про здійснення Пологівською районною державною адміністрацією делегованих Пологівською районною радою повноважень за 2017 рік виступила начальник юридичного відділу апарату райдержадміністрації Юлія Кулик.
  Потім депутати прийняли рішення про пакетне голосування ряду питань порядку денного, які були опрацьовані та узгодженні на спільних засіданнях постійних комісій та Президії, а саме: внесення змін та доповнень до діючих районних програм, затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського (несільськогосподарського) призначення за межами населених пунктів на території Семенівської та Пологівської сільських рад.
  Під час сесійного засідання депутати ухвалили рішення про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 23.12.2016 №16 «Про районний бюджет на 2017 рік», а саме затвердили напрями та обсяги використання коштів районного бюджету відповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації.
Депутати розглянули питання внесення змін та доповнень до рішення від 22.12.2017 №10 «Про районний бюджет на 2018 рік». Жваве обговорення викликало прийняте рішення Запорізькою обласною радою від 25.01.2018 №10, яким Пологівському району зменшено на 12 470 900 грн. дотацію з місцевого бюджету іншим місцевим бюджетам на здійснення переданих державою видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.
  Вилучення даної суми з районного бюджету може призвести до неможливості виплати заробітної плати та оплати за енергоносії. Тому, відповідно до пункту 4 статті 14 Бюджетного кодексу України депутати районної ради своїм рішенням розподілили вільний залишок коштів загального фонду районного бюджету, який утворився станом на 01.01.2018 року у сумі 6 500 000 грн., на відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації для забезпечення оплати праці, оплати за теплопостачання, водопостачання та водовідведення, оплату за електроенергію та природний газ на І квартал 2018 року.
  Також затвердили додаткові кошторисні призначення за рахунок медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за рахунок коштів бюджету Воскресенської сільської ради у сумі 2533020 грн., які направлені для КУ Пологівська центральна районна лікарня на оплату праці та послуг, медикаменти та перев’язувальні матеріали тощо.
  Завершальним було прийняття звернення до Запорізької обласної ради та Запорізької обласної державної адміністрації, депутатів Запорізької обласної ради, органів прокуратури щодо повернення додаткової дотації.
  Потім депутат районної ради Вячеслав Колесников запропонував підтримати звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо забезпечення фінансування районного бюджету Пологівського району Запорізької області.
  Після розгляду питань, внесених до порядку денного, депутатський корпус районної ради про подальшу діяльність КП «Пологівське радіомовлення» поінформувала директор комунального підприємства Тетяна Чепель. Перед керівником підприємства депутати порушували питання про можливість створення FM-радіо, доцільності продовження роботи підприємства в звичному режимі при зменшенні чисельності абонентів проводового радіо.
   Як пояснила Тетяна Чепель перш ніж проводити реформування з FM-мовлення необхідно подати заявку і взяти участь у конкурсі на FM-частоти, який проводить Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Депутати порекомендували директору підготувати розрахунки та визначити потребу коштів на реформування підприємства.
  Наприкінці засідання депутат районної ради Василь Тимошенко порушив питання механізму відшкодування з районного бюджету перевізникам вартості проїзду у громадському транспорті пільгової категорії громадян на приміських маршрутах. В ході обговорення піднімалось питання вивчення досвіду інших районів щодо впровадження «електронних квитків» для пільгових категорій громадян з метою забезпечення більш прозорого витрачання бюджетних коштів на проїзд населення у громадському транспорті.

  Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».



Понеділок, 19 Лютого 2018 16:02 | Переглядів: 893