Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Відбулося пленарне засідання чергової сесії

  27 липня відбулося пленарне засідання двадцять дев’ятої сесії Пологівської районної ради, яке провів голова ради Олександр Покутній.
  На початку засідання депутат районної ради Олена Бурашнікова звернулася з проханням розглянути її заяву про дострокове припинення повноважень депутата районної ради. Питання додатково включили до порядку денного. Затвердивши його, депутатський корпус перейшов до розгляду питань, що внесенні на пленарне засідання сесії, а це 15 питань.
  З першого питання було визнано повноваження депутата районної ради сьомого скликання від Пологівської районної організації Партії ветеранів Афганістану Євуса Володимира Миколайовича.
  З другого питання про результати діяльності Пологівського відділу Токмацької місцевої прокуратури на території Пологівського району за І півріччя 2018 року виступив керівник Токмацької місцевої прокуратури Олександр Кузьменко. Депутати висловили до керівника побажання у своєму звіті більш детально описувати про роботу відділу, а не суху статистику, поставили запитання щодо конкретного розгляду деяких справ і запропонували визнати роботу незадовільною. Звіт з даного питання не був прийнятий.
  Потім з питання про підготовку житлово-комунального господарства та соціальної сфери Пологівського району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 роки доповів перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко.
  Робота депутатів на постійних комісіях і попередній розгляд проектів рішень, що плануються для розгляду на пленарному засіданні, дозволила їм прийняти рішення про пакетне голосування з ряду питань.
  Депутатський корпус ухвалив рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 22.12.2017 № 10 «Про районний бюджет на 2018 рік». У своєму виступі начальник управління фінансів Світлана Сопільняк наголосила на тому, що відповідно до розпорядження КМУ від 13.06.2018 № 423-р для Пологівського району надано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку території у розмірі 5 млн. грн. Своїм рішенням депутати підтримали запропонований розподіл зазначених коштів, які планується направити на будівництво свердловини для водопостачання в с.Басань (1 млн. грн.), проведення капітального ремонту водоводу в с.Тарасівка (500 тис. грн.), реконструкцію водоводу з будівництвом свердловини у с.Інженерне (500 тис. грн.) , завершення та введення в експлуатацію підвідного газопроводу до території Новоселівської сільської ради (2 млн. грн.), проведення капітального ремонту електрообладнання в Григорівській загальноосвітній школі (350 тис. грн.) та ремонту приміщень Семенівської загальноосвітньої школи (350 тис. грн.). Також придбання необхідних апаратів для центральної районної лікарні (210 тис. грн.) та центру первинної медико-санітарної допомоги (90 тис. грн.).
  Своїм рішенням депутати підтримали і запропонований перерозподіл бюджетних призначень загального та спеціального фондів між головними розпорядниками та розпорядниками нижчого рівня районного бюджету в рамках виконання заходів районних програм у сфері освіти та культури, галузі медицини та соціального захисту населення.
  Рішенням депутатів було збільшено бюджетні призначення загального фонду районного бюджету у сумі 700 тис. грн., які будуть спрямовані на виконання заходу діючої районної Програми «Назустріч людям», а саме надання фінансової допомоги громадянам Пологівського району для проведення ендопротезування колінного, тазостегнового суглобів та післяопераційної реабілітації.
  На пленарному засіданні рішенням ради було затверджено Порядок використання коштів районного бюджету на надання фінансової допомоги громадянам Пологівського району для проведення ендопротезування колінного, тазостегнового суглобів та післяопераційної реабілітації, персональний склад районної комісії та примірний зразок заяви для громадян.
  У зв’язку з запланованим розміщенням КУ «Пологівський інклюзивно-ресурсний центр» на базі КУ «Пологівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» вирішено привести у відповідність установчу документацію установи, а саме змінити назву закладу загальної середньої освіти та затвердити новий Статут установи. Під час розгляду даного питання виникла жвава дискусія, адже існують застереження щодо вчасного відкриття дошкільного закладу освіти на території Пологівської сільської ради з 1 вересня та переведення до нього дітей дошкільного віку, які відвідували Пологівський НВК. Керівництво районної ради та райдержадміністрації пообіцяли посприяти щодо отримання Пологівською сільською радою дозволів на введення в експлуатацію приміщення дошкільного закладу освіти.

 



Вівторок, 31 Липня 2018 08:47 | Переглядів: 712