Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відбулося пленарне засідання позачергової сесії

  22 серпня відбулося пленарне засідання позачергової сесії Пологівської районної ради, яке провів голова ради Олександр Покутній.
  На початку засідання головуючий надав слово для виступу представникам депутатських фракцій, і депутат районної ради Сергій Сиваш зачитав звернення від творчого колективу «Файні пані» щодо сприяння встановлення пам’ятника відомому пологівському хореографу, Заслуженому працівнику культури Ромео Гаспаряну.
 Потім представили присутнім нового керівника Пологівського відділу поліції – підполковника поліції Войнова Сергія Миколайовича.
 На початку засідання голова ради Олександр Покутній звернувся до депутатського корпусу з пропозицією підтримати підготовку звернення щодо недопущення перенесення центру госпітального округу з м.Поліг до м.Токмака. Зачитав звернення, подане до депутатів Запорізької обласної ради від «токмацької» сторони, з наведенням статистичних даних по їх районній лікарні. Депутати підтримали пропозицію голови і надали доручення керівництву та виконавчому апарату районної ради підготувати дане звернення та направити до Запорізької обласної ради і зробити все можливе, щоб центр створеного Пологівського госпітального округу залишився в м.Пологи на базі Пологівської центральної районної лікарні.
  З даної тематики слово до виступу взяв головний лікар Пологівської центральної районної лікарні Роман Кравченко, якого обрано головою діючої Госпітальної ради. Він наголосив, що критерії визначення центру госпітального округу – це радіус обслуговування та час доїзду. Навів і інші аргументи стосовно визначення центру саме у нашому місті - в місті Пологи. На даний час Пологівська лікарня вже співпрацює з Більмацьким, Розівським, Гуляйпільським та Оріхівським районами і обслуговують пацієнтів з цих районів.
  Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного позачергової сесії.
 З першого питання було визнано повноваження депутата районної ради сьомого скликання від політичної партії «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Дорофєєва Юрія Сергійовича.
  На пленарному засіданні депутатський корпус ухвалив і рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 22.12.2017 № 10 «Про районний бюджет на 2018 рік». Своїм рішенням депутатський корпус затвердив кошти на умовах співфінансування у вигляді міжбюджетного трансферту ( іншої субвенції) с бюджету Пологівської сільської ради до обласного бюджету на впровадження проекту будівництва амбулаторії групової практики в с.Пологи у сумі 487 287 грн.
  Також депутати підтримали і запропонований перерозподіл бюджетних призначень загального та спеціального фондів між головними розпорядниками та розпорядниками нижчого рівня районного бюджету в рамках виконання заходів районних програм у сфері освіти, галузі медицини та соціального захисту населення.
  Депутатський корпус за рахунок резервного фонду відповідно до прийнятого рішення передав субвенцію Пологівській міській раді у розмірі 100 000 грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації та виконання робіт по обʼєкту «Автомобільна дорога по вул. Локомотивна (від вул.Робоча до вул.Челюскіна) в м.Пологи Запорізької обл. – капітальний ремонт».
  Під час засідання слово до виступу надали Пологівському міському голові Юрію Коноваленку, який подякував депутатам за виділені кошти на ремонт вулиці, яка найбільше постраждала внаслідок зливи 27 липня поточного року. Наголосивши, що ці кошти разом з виділеними коштами з міського бюджету будуть направлені на виконання відповідних робіт.
  На пленарному засіданні прийнятим рішенням ради було змінено юридичну адресу та затверджено нову редакцію Статуту КУ «Пологівський інклюзивно-ресурсний центр». При розгляді даного питання у депутата районної ради Василя Тимошенка до доповідача, начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, було висловлено ряд запитань. Це і про відкриття дитячого садка в с.Пологи, і про організацію харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах в новому навчальному році. На що Людмила Дорофєєва відповіла, що на даний час тривають тендерні процедури і це складна складова у роботі освоєння коштів. Тому передбачити як ця процедура завершиться, ніхто зараз сказати не може. Що стосується відкриття дитячого садка, то робота з оформлення необхідної документації триває. Голова районної ради Олександр Покутній поінформував, що особисто відвідав територію Пологівської сільської ради. Під час перебування на даній території провів зустрічі з Пологівським сільським головою та директором місцевої школи безпосередньо на територіях закладів.
  У зв’язку з реформування галузі охорони здоров’я КУ «Пологівський центр первинної медико-санітарної допомоги» відповідно до прийнятого депутатами рішення перетворено на комунальне підприємство і процес реформування даної установи тільки на початковій стадії.



Четвер, 23 Серпня 2018 15:06 | Переглядів: 689