Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові районної ради

   5 грудня 2019 року голова Пологівської районної ради Олександр Покутній провів засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. До складу цього колегіального органу, який очолює голова районної ради, входять міський та сільські голови району. Зважаючи на актуальність питань, що вносились на розгляд Координаційної ради на засіданні були також присутні: перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, начальник відділу фінансів райдержадміністрації Світлана Сопільняк, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Дорофєєва, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Інна Козачухна, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Семененко, керівники комунальних установ та підприємств районної ради.
   Члени Координаційної ради розглянули наступні питання порядку денного:
- про пропозиції щодо укладення договорів на передачу коштів між місцевими бюджетами на фінансування районної Програми «Шкільний автобус» на 2020 рік;
- про стан виконання природоохоронних заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок зборів за забруднення навколишнього природного середовища місцевих бюджетів і екологічного податку у 2019 році, та доцільність укладення відповідних договорів між місцевими бюджетами на 2020 рік.
- про співфінансування у 2020 році соціальних, освітніх та медичних послуг населенню району, що надаватимуться закладами спільного користування, та виплати компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян залізничним і автомобільним транспортом, надані послуги зв’язку.
   За підсумками розгляду першого питання порядку денного сільським головам рекомендовано розглянути на засіданнях сесій місцевих рад питання укладення договорів на передачу коштів між місцевими бюджетами на фінансування районної Програми «Шкільний автобус» на 2020 рік з метою забезпечення організації підвезення учнів до місць навчання.
   Присутні заслухали також інформацію райдержадміністрації про стан виконання природоохоронних заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок зборів за забруднення навколишнього природного середовища місцевих бюджетів і екологічного податку у 2019 році, та ухвалили рішення про недоцільність укладення відповідних договорів між місцевими бюджетами на 2020 рік у зв’язку з мізерними надходженнями цього податку.
   В ході засідання Пологівський міський голова Юрій Коноваленко проінформував присутніх щодо утримання закладів спільного користування, які у 2020 році переходять на фінансування Пологівської об’єднаної територіальної громади. Були обговорені питання отримання соціальних, освітніх, культурних та інших послуг населенням територій, що не ввійшли до складу міської об’єднаної територіальної громади. Сільських голів цих територій було проінформовано, що утримання у 2020 році закладів спільного користування планується за рахунок міського та районного бюджетів.
   Обговорювались також питання співфінансування за рахунок місцевих бюджетів виплати компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян залізничним, автомобільним транспортом, надані послуги зв’язку для жителів Пологівської, Воскресенської та Федорівської об’єднаних територіальних громад.
   З метою забезпечення надання населенню послуг у галузі охорони здоров’я розглядалось питання співфінансування у І кварталі 2020 року закладу вторинного рівня надання медичної допомоги - комунального некомерційного підприємства «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». Враховуючи те, що цей медичний заклад надає послуги жителям всього району, Пологівському міському голові та Воскресенському сільському голові рекомендовано розглянути на сесіях місцевих рад питання передачі додаткових коштів до районного бюджету з метою забезпечення належного фінансування КНП«Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» у І кварталі 2020 року.

 



П'ятниця, 06 Грудня 2019 11:06 | Переглядів: 456