Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Пленарне засідання сорок сьомої сесії Пологівської районної ради сьомого скликання

   21 лютого відбулося засідання сорок сьомої сесії Пологівської районної ради. В її роботі прийняли участь голова районної державної адміністрації Артур Крупський та його перший заступник Андрій Клименко, сільські голови, керівники управлінь, відділів, комунальних установ та підприємств, організацій району, депутати Запорізької обласної ради, ЗМІ.
   Перед затвердженням порядку денного сесії голова районної ради Олександр Покутній запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих військовослужбовців в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил на сході України.
  Перед пленарним засіданням сесії Президія районної ради розглянула проєкт порядку денного сесії та запропонувала додатково включити до нього такі питання: про внесення змін до районної Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівському районі на 2015-2020 роки (зі змінами); про внесення змін до Програми протидії захворюванню на туберкульоз у Пологівському районі на 2016-2020 роки (зі змінами); про внесення змін до районної Програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, венеричних захворювань, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, венеричні захворювання в Пологівському районі на 2015-2020 роки (зі змінами); про призначення директора комунальної установи «Костянтинівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Пологівської районної ради Запорізької області; про списання майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району Запорізької області; про внесення змін та доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік.
  Щодо питання запропонованого до проєкту порядку денного сесії депутатом Леонідом Крилем про звернення депутатів Пологівської районної ради Запорізької області до Президента України та Верховної Ради України щодо необхідності зняття з розгляду проєкту закону №2178-10 від 10.10.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та проведення референдуму з питання запровадження продажу земель сільськогосподарського призначення Президія рекомендувала розробнику доопрацювати даний проєкт рішення та подати його на наступну сесію. Депутати районної ради одностайно підтримали пропозицію Президії.
  Надалі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного засідання та прийняли до відома інформацію голови Пологівської районної виборчої комісії Оксани Карлиханової про визнання повноважень депутата районної ради Віктора Сороки взамін вибулого депутата районної ради Андрія Зелєнцова, який достроково припинив свої депутатські повноваження у зв’язку з обранням його депутатом Федорівської сільської ради.
   Враховуючи те, що всі питання детально обговорювались на засіданнях профільних постійних комісій, депутати районної ради одностайно шляхом пакетного голосування прийняли внесення змін до ряду районних галузевих програм, а також визнали таким, що втратило чинність рішення районної ради від 29.09.2017 №6 «Про Комплексну програму розвитку культури Пологівського району на 2018-2022 роки».
  Такої ж думки депутати районної ради дотримувалися і при розгляді питань про затвердження Порядку відшкодування витрат підприємствам зв'язку за надані послуги пільговим категоріям населення Пологівського району на 2020 рік з районного бюджету; про затвердження Порядку відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах автомобільним транспортом загального користування у Пологівському районі на 2020 рік з районного бюджету; про затвердження Порядку відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян Пологівського району залізничним транспортом загального користування приміського та дальнього сполучення на 2020 рік з районного бюджету; про внесення змін та доповнень до Порядку використання коштів районного бюджету на надання адресної матеріальної допомоги громадянам Пологівського району для проведення ендопротезування колінного, тазостегнового суглобів та післяопераційної реабілітації.
  З питання про внесення змін до районної Програми профілактики правопорушень, боротьби зі злочинністю та забезпечення громадської безпеки у Пологівському районі на 2018-2022 роки доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, а співдоповідачем з зазначеного питання був начальник Пологівського ВП ГУНП в Запорізькій області Олег Смирнов. Після жвавого обговорення доцільності виділення коштів районного бюджету для проведення ремонту службових приміщень Пологівського відділу поліції депутати ухвалили рішення про збільшення потреби у грошових коштах на придбання господарських та будівельних матеріалів і проголосували «за» внесення відповідних змін до районної програми. Депутати також прийняли протокольне рішення заслухати у липні поточного року звіт про використання виділених на ремонт коштів.
  Розгляд питань, що стосувалися бюджету та використання бюджетних коштів розпочався із внесення змін до рішення районної ради про районний бюджет за минулий 2019 рік щодо затвердження напрямів та обсягів використання коштів районного бюджету відповідно до прийнятих у міжсесійний період розпоряджень голови райдержадміністрації.
   Питання «Про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 20.12.2019 №6 «Про районний бюджет на 2020 рік» складалось із затвердження іншої субвенції від сільських рад, які направлені на виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку та Програми «Діти. Сім’я. Перспектива», розподілу вільних залишків коштів загального фонду районного бюджету та перерозподілу бюджетних призначень згідно з клопотаннями головних розпорядників коштів районного бюджету.
  За рішенням депутатів районної ради вільний залишок коштів загального фонду районного бюджету у сумі 12 927 815 грн. розподілено таким чином. Залишок освітньої субвенції з державного бюджету у сумі 58 595 грн., залишок за рахунок переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету у сумі 75 667 грн., залишок додаткової дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету у сумі 1 193 397 грн., залишок за рахунок субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету у сумі 453 114 грн. розподілено для виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам на загальноосвітніх закладів.
  Залишок медичної субвенції з державного бюджету у сумі 62 454 грн. розподілено КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області; залишок субвенції з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері охорони здоров’я за рахунок коштів медичної субвенції у сумі 848 028 грн. розподілено також КНП «Пологівська БЛІЛ» Пологівської районної ради Запорізької області для оплати комунальних послуг та енергоносіїв.
  Залишок коштів районного бюджету у сумі 10 236 560 грн. розподілено для забезпечення безперебійного функціонування бюджетних установ та недопущення будь-якої кредиторської заборгованості, в тому числі: на галузь освіти по загальному фонду бюджету у сумі 2 650 000 грн., а саме: на загальноосвітні заклади у сумі 2 299 503 грн. (для виплати заробітної плати з нарахуваннями, на розробку проектно-кошторисної документації монтажу протипожежної сигналізації, придбання, лабораторні дослідження питної води, держповірки приладів обліку, опосвідчення твердопаливних котлів, отримання сертифікату про готовність об’єкту до експлуатації (Федорівська ЗОШ І-ІІІ ст.), видатки на відрядження, оплата енергоносіїв); на інші заклади - у сумі 152 123 грн. (на виплату заробітної плати з нарахуваннями, придбання канцтоварів, оплата послуг, навчання з охорони праці у сумі); на виконання заходів програми розвитку освіти Пологівського району - у сумі 198 374 грн.
  КНП «Пологівська БЛІЛ» Пологівської районної ради Запорізької області розподілено 4 597 749 грн., в тому числі: по загальному фонду бюджету 4 247 749 грн., а саме: для утримання закладу у сумі 3 291 535 грн. та на виконання заходів районної програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров"я у Пологівському районі, в т.ч. на: заробітну плату з нарахуваннями, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів у сумі 1 200 000 грн., закупівлю предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, продуктів харчування, оплату послуг (крім комунальних), проведення ремонту у приміщенні терапевтичного відділення 5–ти поверхової будівлі, оплату послуг з обслуговування пакетів медичного програмного забезпечення, обслуговування ліфтів, оплату послуг зв’язку, проходження курсів підвищення кваліфікації, оплату комунальних послуг та енергоносіїв тощо.
  На фінансування районних програм передбачено 956 214 грн., а саме: на виконання заходів Програми боротьби з туберкульозом - 55 160 грн., Програми забезпечення профілактики ВІЛ - інфекції, венеричних захворювань, допомоги на лікування ВІЛ - інфікованих і хворих на СНІД, венеричні захворювання в Пологівському районі - 5 000 грн., цільової Програми "Цукровий діабет" - 461 055 грн., Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров'я у Пологівському районі - 434 999 грн. По спеціальному фонду бюджету на виконання заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік для проведення ремонту даху поліклінічного відділення та розробки кошторисної документації - 350 000 грн.
  По загальному фонду бюджету також виділено на виконання заходів районної Програми профілактики правопорушень, боротьби зі злочинністю та забезпечення громадської безпеки у Пологівському районі - 280 065 грн. як іншу субвенцію державному бюджету (для Пологівського ВП ГУНП України в Запорізькій області у сумі 230 065 грн. на придбання господарських та будівельних матеріалів з метою проведення ремонту службових приміщень на першому поверсі будівлі та для Пологівського МРВ УСБУ в Запорізькій області у сумі 50 000 грн.).
  На виконання заходів районної Програми підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2020 рік виділено 1 276 000 грн. Районній раді по загальному фонду бюджету виділено 320 746 грн. на виконання заходів Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Пологівської районної ради Запорізької області на 2020 рік.
  Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації по загальному фонду бюджету на поточні видатки та виконання районних програм виділено 1 112 000 грн., в тому числі: на виконання заходів Програми «Діти. Сім’я. Перспектива» - 115 000 грн. (проведення конкурсів «Господиня свого краю» та «Батько року»; автоперевезення дітей до оздоровчих закладів та у зворотному напрямку; витрати на відрядження осіб, що супроводжують дітей до оздоровчих закладів; проведення районних заходів для дітей з інвалідністю; придбання путівок у дитячі оздоровчі заклади оздоровлення та відпочинку; на виконання заходів програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» - 997 000 грн. (відшкодування за пільгове перевезення окремих категорій автомобільним транспортом 300 000 грн.; надання матеріальної допомоги за депутатськими зверненнями 500 000 грн.; на фінансову підтримку Пологівської районної організації ветеранів війни України 47 000 грн.; надання матеріальної допомоги на проведення ендопротезування громадян, які перебувають на обліку -150 000 грн.).
  Також в процесі засідання присутнім було представлено нового директора КУ «Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст.» Людмилу Соколовську. Відповідно до законів «Про освіту» та «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти та за результатами цього конкурсу її призначено на дану посаду на умовах контракту строком на 2 роки. Раніше Л.Соколова працювала на посаді заступника директора КУ «Костянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст.» Пологівської районної ради Запорізької області.
  Депутати районної ради прийняли рішення про вартість медичних оглядів комунального некомерційного підприємства «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області, про внесення змін до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області» на 2020 рік, про надання в позичку комунального майна, про списання майна об’єктів спільної власності, затвердили уточнений перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району. Ухвалили також рішення про погодження проєктів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Воскресенка та села Кінські Роздори Пологівського району Запорізької області.
  Крім цього, депутати внесли зміни до складу постійних комісій Пологівської районної ради, а саме: обрали головою постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту Анатолія Бірюкова та обрали членом цієї комісії Віктора Сороку; внесли зміни до складу Президії Пологівської районної ради та відповідні зміни до рішення районної ради від 18.03.2016 №18 «Про закріплення депутатів Пологівської районної ради сьомого скликання за міською та сільськими радами району».
  Таким чином, в ході пленарного засідання сорок сьомої сесії районної ради 28 присутніх депутатів розглянули всі 33 питання, які були включені до порядку денного сесії, результати поіменного голосування оприлюднені на цьому веб-сайті у розділі «Поіменне голосування».



Понеділок, 24 Лютого 2020 13:07 | Переглядів: 538