Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В ході роботи пленарного засідання депутатами розглянуто 16 невідкладних питань порядку денного, підтримані всі внесені проєкти рішень

    18 червня під головуванням заступника голови районної ради Ігоря Шевченка відбулося позачергове пленарне засідання п’ятдесятої сесії районної ради сьомого скликання. Цьому передувала робота профільних постійних депутатських комісій та президії районної ради, на яких депутати розглянули та погодили перелік питань сесії районної ради.
    Перед початком пленарної частини депутати, що зібралися на сесії, урочисто привітали з ювілейним днем народження депутата районної ради Леоніда Криля.
   На виконання вимог ст.6 Закону України «Про прокуратуру» перед депутатами виступила керівник Токмацької місцевої прокуратури Наталія Бондаренко з інформацією про результати діяльності Пологівського відділу Токмацької місцевої прокуратури на території Пологівського району за 5 місяців 2020 року. У своєму виступі прокурор повідомила про зменшення рівня злочинності у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Вдвічі зменшилась кількість тяжких злочинів, спостерігається зменшення кількості злочинів, пов'язаних з обігом наркотиків, але зі збутом наркотиків – тенденція не змінилася, а залишилася на тому ж рівні. Викликає занепокоєння здійснення злочинів дітьми віком 14 - 18 років та проти дітей, з початку 2020 року п'ять обвинувальних актів направлено прокуратурою до суду. Злочини, вчинені дорослими проти дітей також набувають негативної тенденції. Довела до відома депутатів про введення в дію інституту кримінальних проступків з 1 липня 2020 року, відповідно до якого легкі та середньої тяжкості злочини будуть розслідуватися органами дізнання, завдяки цьому зменшиться навантаження на слідчих, скоротяться терміни розслідування справ.
    Після виступу прокурора, затвердивши порядок денний, депутати приступили до розгляду питань. Більшість з них депутати включили до пакетного голосування, враховуючи їх детальне обговорення та розгляд на спільному засіданні постійних комісій. У такий спосіб були ухвалені рішення з питань: про внесення змін та доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік (зі змінами та доповненнями); про внесення змін та доповнень до районної Програми «Призовна дільниця» на 2020-2022 рок; про внесення змін до рішень районної ради (щодо змін до районних програм у галузі освіти); про внесення змін до Порядку використання коштів районного бюджету на надання адресної матеріальної допомоги громадянам Пологівського району для проведення ендопротезування колінного, тазостегнового суглобів та післяопераційної реабілітації (зі змінами та доповненнями); про внесення змін до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області на 2020 рік.
   Депутати прийняли рішення щодо укладення строкових трудових договорів з керівниками закладів загальної середньої освіти Пологівського району, затвердили проект землеустрою щодо зміни меж населеного пункту села Івана Франка Пологівської сільської ради з додатковим включенням земель в межі населеного пункту, ухвалили рішення про передачу комунального майна спільної власності територіальних громад району до комунальної власності Федорівської сільської об’єднаної територіальної громади, а саме: автотранспортних засобів - «шкільних автобусів» для підвезення учнів і вчителів до місць навчання.
  Проголосували за внесення змін до умов оплати праці працівників виконавчого апарату районної ради відповідно до постанови КМУ від 03.06.2020 №441 Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09 березня 2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади,органів прокуратури, судів та інших органів» (із змінами і доповненнями) та затвердили план роботи Пологівської районної ради на ІІ півріччя 2020 року.
  Під час пленарного засідання сесії депутати детально опрацювали питання про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 20.12.2019 №6 «Про районний бюджет на 2020 рік» (зі змінами та доповненнями), з яким виступила начальник відділу фінансів райдержадміністрації Світлана Сопільняк. Відповідним рішенням з цього питання передбачено іншу субвенцію Пологівській міській раді для КНП «ЦПМСД» Пологівської міської ради у сумі 72 тис. грн., виділено 60 тис. грн. на виконання заходів районної Програми «Призовна дільниця на 2020-2022 роки», проведено перерозподіл бюджетних призначень по сектору освіти, молоді та спорту райдержадміністрації у сумі 366,7 тис. грн., які будуть направлені на забезпечення вимог пожежної безпеки у закладах загальної середньої освіти Пологівського району.
  Також, враховуючи рішення Пологівської міської ради від 04.06.2020 щодо зняття фінансових зобов’язань по іншій субвенції з бюджету Пологівської ОТГ до районного бюджету у сумі 1 млн. 260 тис. грн., яка передбачалася на оплату послуг КНП «Пологівська БЛІЛ» Пологівської районної ради, з метою забезпечення збалансованості районного бюджету та недопущення кредиторської заборгованості по оплаті послуг, за якими були взяті фінансові зобов’язання, зменшено частину іншої субвенції районного бюджету Пологівській міській раді на 1 млн. 260 тис. грн. і перенаправлено кошти у сумі 1 млн. 188 тис. грн. на виконання заходів Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівському районі на 2015-2020 роки, а саме: на утримання закладу та оплату послуг КНП «Пологівська БЛІЛ» Пологівської районної ради. Крім цього, було затверджено напрями та обсяги використання коштів районного бюджету відповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації прийнятих у міжсесійний період.
  Таким чином, з усіх питань порядку денного п’ятдесятої позачергової сесії районної ради були прийняті відповідні рішення. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський, заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники місцевих засобів масової інформації.

 



П'ятниця, 19 Червня 2020 09:32 | Переглядів: 1895