Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

П’ятдесят друга позачергова сесія Пологівської районної ради

   24 вересня депутати районної ради взяли участь у засіданні п’ятдесят другої позачергової сесії. Передувало цьому спільне засідання постійних комісій районної ради, під час якого депутати опрацювали всі питання, запропоновані до проєкту порядку денного п’ятдесят другої позачергової сесії, та рекомендували їх до розгляду.
   Перед початком сесії від імені депутатського корпусу голова районної ради Олександр Покутній привітав з ювілейним днем народження начальника відділу фінансів Пологівської райдержадміністрації Світлану Сопільняк та вручив їй вітальний адрес, побажав міцного здоров’я, поваги колег і любові рідних, успішної реалізації всіх планів і задумів.
   Затвердивши порядок денний позачергової сесії, першими депутати ухвалили рішення про внесення змін та доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік, що стосується реконструкції частини приміщень КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» під відділення екстреної медичної допомоги, та про внесення змін до районної Програми розвитку цивільного захисту в Пологівському районі на 2018-2021 роки для забезпечення Пологівського районного сектору ГУ ДСНС засобами зв’язку та оповіщення з метою ефективного реагування та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
   Також депутати розглянули питання про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 20.12.2019 №6 «Про районний бюджет на 2020 рік» (зі змінами та доповненнями) і проголосували за збільшення доходної та видаткової частини районного бюджету за рахунок коштів:
- освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на оплату праці педагогічним працівникам загальноосвітніх закладів у сумі 568 800 грн.;
- субвенції з місцевого бюджету на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських , селищних, міських голів за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету у сумі 1 941 226 грн.,
- субвенції з бюджету Пологівської сільської ради у сумі 35000 грн. на придбання фарби для КУ «Пологівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5».
   Крім цього, затвердили перерозподіл бюджетних призначень по розпорядниках коштів районного бюджету, напрями та обсяги використання коштів районного бюджету відповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації, прийнятих у міжсесійний період, та затвердили збільшення іншої субвенції Пологівській міській раді у сумі 250 000 грн. на виконання заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік, інш.
  Народні обранці затвердили зміни до фінансового плану КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області на 2020 рік та внесли зміни до рішення районної ради «Про вартість платних послуг КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області.
   Також в ході роботи сесії були підтримані проєкти рішень районної ради, які підготовлені на виконання Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та з метою дотримання вимог чинного законодавства при передачі майна спільної власності в оренду, а саме:
про деякі питання оренди майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району;
про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району, управління якими здійснює Пологівська районна рада для передачі в оренду на аукціоні та без проведення аукціону.
   Серед інших рішень, які отримали підтримку депутатського корпусу, - внесення змін до рішення районної ради «Про умови оплати працівників виконавчого апарату Пологівської районної ради у 2020 році» та про внесення змін до рішення районної ради «Про структуру та штатний розпис працівників виконавчого апарату Пологівської районної ради» (зі змінами та доповненнями), що пов’язане зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2020 року.
   В роботі пленарного засідання сесії взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський, доповідачі з питань порядку денного, працівники виконавчого апарату районної ради та представники місцевих засобів масової інформації.Сесія відбулася з дотриманням карантинних вимог: вимірювання температури тіла на вході до сесійної зали, дезінфекції рук та дотриманням дистанції між присутніми.



Четвер, 24 Вересня 2020 16:38 | Переглядів: 997