Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Відбулися засідання постійних комісій та пленарне засідання четвертої позачергової сесії районної ради

    Відповідно до розпорядження голови Пологівської районної ради Сергія Калашника, сьогодні, 22 січня 2021 року, у залі засідань Пологівської районної ради відбулося пленарне засідання четвертої позачергової сесії районної ради восьмого скликання.
   З метою попереднього обговорення відповідних матеріалів та проєктів рішень перед сесією депутати зібрались на спільне засідання постійних комісій і розглянули питання, запропоновані до проєкту порядку денного, та рекомендували їх до розгляду на сесії районної ради.
   Пленарне засідання проходило з дотриманням всіх вимог карантинних норм, депутати в залі перебували в захисних медичних масках.
   Розпочалося пленарне засідання сесії з повідомлення про створення депутатської фракції «ЗА МАЙБУТНЄ» у складі 5 депутатів, уповноважений представник фракції - Тетяна Краснова.
   Затвердивши порядок денний сесії, депутати перейшли до обговорення й ухвалення рішень. Враховуючи те, що всі питання детально були розглянуті постійними комісіями, більшість питань було вирішено ухвалити пакетним голосуванням. Таким чином, депутати утворили Президію районної ради та затвердили Положення про неї, затвердили уточнений перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Пологівського району, прийняли рішення про перейменування та припинення КУ «Районний методичний кабінет» Токмацької районної ради Запорізької області, схвалили звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо неприпустимого збільшення тарифів на енергоносії та введення мораторію терміном на один рік на підвищення цих тарифів.
   Голова районної ради Сергій Калашник проінформував депутатський корпус, що до районної ради надійшла заява від заступника голови районної ради Віталія Голода про дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради без припинення повноважень депутата районної ради. Зазначені повноваження заступника голови ради припиняються з дня прийняття відповідною радою рішення шляхом таємного голосування. Депутати проголосували за дострокове припинення повноважень заступника голови районної ради В.Голода без припинення повноважень депутата районної ради більшістю голосів.
   Далі головуючий запропонував на посаду заступника голови Пологівської районної ради кандидатуру Володимира Плевака від політичної партії "СЛУГА НАРОДУ", який працює на посаді керуючого справами виконавчого апарату ради. За нього шляхом таємного голосування проголосували 32 депутати із 33 присутніх на засіданні.
   На завершення сесії голова районної ради Сергій Калашник привітав депутатів та присутніх з державним святом - Днем соборності України, побажав всім миру, злагоди та плідної праці заради добробуту людей. Також перед зібранням виступив голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський, який проінформував про початок реорганізації районних державних адміністрацій.



П'ятниця, 22 Січня 2021 15:58 | Переглядів: 526