Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Робоча поїздка до Пологівського району першого заступника голови Запорізької обласної ради Людмили Любім та заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка

    4 лютого перший заступник голови обласної ради Людмила Любім та заступник голови обласної ради Владислав Куценко відвідали Пологівський район та провели наради з актуальних питань реформи децентралізації з керівництвом районної ради і головами об’єднаних територіальних громад Пологівського району, оглянули важливі інфраструктурні об’єкти.
    У робочій поїздці їх супроводжували начальники та працівники структурних підрозділів обласної ради, а також депутати обласної ради Вячеслав Колесников, Валерія Матвієнко, Маргарита Трипольська та Олексій Бєліков. Представники Запорізької обласної ради провели зустріч з головою Пологівської районної ради Сергієм Калашником, заступником голови районної ради Володимиром Плеваком та Пологівським міським головою Юрієм Коноваленком, де обговорили проблемні питання, що виникають в процесі реорганізації районних рад та реалізації реформи децентралізації.
    Відбулася окрема нарада з керівниками об’єднаних територіальних громад Пологівського району. На її початку присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час пожежі в Запорізькій інфекційній лікарні. Далі заступник голови обласної ради Владислав Куценко виконав приємну місію – вручив орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня депутату районної ради Леоніду Крилю та Почесну грамоту обласної ради Надії Візирякіній.
   В ході наради відбулося обговорення проблем щодо діяльності органів місцевого самоврядування в умовах реформи. Головами ОТГ району були порушені питання, пов’язані з передачею комунального майна, необхідності спрощення процедури переоформлення договорів про постачання електроенергії комунальним закладам, організації додаткових маршрутів пасажирських автоперевезень між населеними пунктами в межах новостворених громад тощо.
   Під час робочої поїздки представники Запорізької обласної ради відвідали очисні споруди у місті Пологи. На даному об’єкті є нагальна потреба заміни застарілого енергоємного технологічного обладнання, яке працює неефективно. У зв’язку з цим у 2017 році управлінням капітального будівництва Запорізької облдержадміністрації був замовлений проект «Реконструкція каналізаційних очисних споруд м. Пологи Запорізької області», вартість робіт - 50836,747 тис. грн. Проектом передбачається розширення та реконструкція діючого комплексу очисних споруд, а саме будівництво: адміністративного-побутового корпусу, біоставів доочищення стічних вод, піскових майданчиків, дренажної насосної станції, насосної станції осаду, інш. Станом на 01.01.21 залишок кошторисної вартості виконання робіт складає 40671,145 тис. грн., для завершення чергового етапу робіт у 2021 році необхідні кошти у сумі 2 824 389 грн., які були повернуті до державного бюджету.
   Також делегація обласної ради відвідала два комунальних заклади Гуляйпільської міської ради - заклад дошкільної освіти комбінованого типу «Сонечко» і Гуляйпільську спеціалізовану загальноосвітню школу І - III ступенів.
   У 2020 році за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку та Програми Президента України «Велике будівництво» було розпочато будівельні роботи на об’єкті: «Реконструкція будівель дитячого садка КЗ «ЗДО ясла- садок «Сонечко» комбінованого типу» Гуляйпільської міської ради». Проектом передбачено утеплення фундаментів та зовнішніх стін, реконструкція покрівлі на шатрову з утепленням, реконструкція системи освітлення із застосуванням світлодіодних світильників, балансування внутрішньої системи опалення для забезпечення оптимального розподілу теплоносія та зменшення понаднормових витрат теплової енергії, інш. Загальна кошторисна вартість - 20 565,768 тис. грн., на даний час готовність об’єкту реконструкції складає 96%.
  Гуляйпільська міська рада має намір також реалізувати проект «Реконструкція будівлі школи комунального закладу «Гуляйпільська спеціалізована загальноосвітня школа І - III ступенів» за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (далі - НКПВУ) та програми Президента України «Велике будівництво». Загальна кошторисна вартість складає 44 562,536 тис. грн., гранична сума за проектом, що відшкодовуватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету в рамках НКПВУ складає до 37 135,44667 тис. грн., решта - місцевий бюджет та інші незаборонені джерела. Враховуючи важливість та значущість проекту для громади в галузі освіти, для вчасного завершення робіт є потреба у співфінансуванні цього проекту за рахунок обласного бюджету у 2021 році у розмірі 7 117,00 тис. грн.
  Керівники обласної ради також оглянули комунальний заклад Запорізької обласної ради «Гуляйпільська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат», який розташований в смт. Залізничне, ознайомилися з матеріально-технічною базою установи, умовами забезпечення освітнього процесу та комплексної реабілітації дітей з особливими освітніми потребами.
   За підсумками робочої поїздки до Пологівського району керівництво та депутати Запорізької обласної ради висловили готовність надавати підтримку об’єднаним територіальним громадам та разом працювати для узгодження дій по вирішенню проблемних питань реформи децентралізації, розвитку територій та реконструкції інфраструктурних об’єктів.

 



П'ятниця, 05 Лютого 2021 12:34 | Переглядів: 392