Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Пленарне засідання дев’ятої сесії районної ради

    22 жовтня 2021 року відбулось засідання дев’ятої сесії Пологівської районної ради восьмого скликання. Відкрив і провів сесію голова районної ради Сергій Калашник. У роботі сесії взяли участь 23 депутати з 42.
    Перед сесією відбулося спільне засідання постійних комісій та президії районної ради з метою попереднього розгляду питань та погодження проєктів рішень районної ради. Під час засідання президії районної ради голови постійних комісій, керівники депутатських фракцій обговорили питання, запропоновані до розгляду, та погодили проєкт порядку денного сесії зі змінами. На засіданні Президії районної ради також виступив керівник Пологівської окружної прокуратури Ігор Марков з питань взаємодії правоохоронних органів з органами місцевого самоврядування.
    На початку сесії Сергій Калашник вручив Почесну грамоту Запорізької обласної ради Ігорю Фартушному, водію відділення забезпечення Пологівського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.
    Депутати районної ради на сесії заслухали інформацію голови Пологівської територіальної виборчої комісії Лариси Цибулько  та визнали повноваження депутата Пологівської районної ради Запорізької області Івана Губіцького, обраного наступним за черговістю відповідно до єдиного виборчого списку від політичної партії "Опозиційна платформа - за життя".
    Враховуючи те, що всі питання детально обговорювались на засіданнях профільних постійних комісій, депутати районної ради шляхом пакетного голосування прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутатів Пологівської районної ради Миколи Сиваша та Катерини Татьяненко у зв’язку з поданими заявами про складення депутатських повноважень.
    Внесли зміни і доповнення до рішення районної ради від 24.12.2020 №3 «Про районний бюджет на 2021 рік» та затвердили додатковий обсяг іншої субвенції з місцевого бюджету районному бюджету на забезпечення виплат компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги людям похилого віку, інвалідам різних нозологій захворювання та особам, які за показанням лікарів її потребують відповідно до районної «Програми компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги на непрофесійній основі на 2021-2022 роки» у загальній сумі 936 382 грн.
    Прийняли рішення про уточнений перелік об’єктів, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ та міст Пологівського району, управління якими здійснює Пологівська районна рада Запорізької області, та інші майнові питання.
Депутати зняли з розгляду чотири питання про затвердження проєктів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж с.Вершина Друга, с.Олексіївка, с.Титове та с.Смирновка Смирновської сільської ради Пологівського району Запорізької області у зв’язку з відсутністю рішень про погодження зазначених проєктів землеустрою.
    Жваве обговорення відбулося під час розгляду питання про звернення депутатів Пологівської районної ради Запорізької області восьмого скликання до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України 9-го скликання щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 рр. Після детального обговорення та внесення змін і доповнень до проєкту рішення депутати проголосували за звернення.



П'ятниця, 22 Жовтня 2021 15:08 | Переглядів: 471