Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Участь у засіданні колегії Запорізької обласної державної адміністрації

  18 листопада голова Пологівської районної ради Сергій Калашник взяв участь у засіданні колегії Запорізької обласної державної адміністрації в онлайн форматі (на платформі ZOOM). На обговорення було винесено ряд нагальних питань:

1. Про виконання програми Президента України "Велике будівництво" та проєкти, які плануються реалізувати в області у 2022 році.

2. Про встановлення тарифів на постачання теплової енергії для населення на території області.

3. Про управління об’єктами державної власності та проведення інвентаризації комунального майна.

 На колегії було відзначено, що протягом 2020-2021 років в регіоні вже реалізовано або знаходиться на стадії завершення реконструкції 129 проєктів, серед яких школи, дитячі садочки, медичні заклади, спортивні об’єкти, заклади культури, дороги, мости і не тільки. Втілення цих проєктів в життя - це покращення життя кожного громадянина у кожній громаді регіону, а ще результат злагодженої співпраці всіх гілок влади - державної, обласної та місцевої. Саме від порозуміння всіх сторін та консолідації заради результату і залежить успішна реалізація “Великого будівництва”.

  Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух також нагадав, що “Велике будівництво” не є бюджетною програмою - реконструкція фінансується з різних джерел - це Державний фонд регіонального розвитку, субвенція на соціально-економічний розвиток територій, гроші Європейського інвестиційного банку та місцеві бюджети. На 2022 рік Запорізька область підготувала 28 об’єктів для реалізації за програмою “Велике будівництво”, орієнтовна вартість яких понад 1.9 млрд грн. На сьогодні громади мають займатися пошуком інвестиційних коштів для втілення своїх планів.

  Аналізуючи втілення програми “Велике будівництво” у 2021 році, Олександр Старух звернув увагу на проблеми реалізації деяких об’єктів - помилки під час проєктування, неправильно розрахований кошторис, похибки у розплануванні термінів робіт.  Голова Запорізької облдержадміністрації попросив керівників територій врахувати цей досвід під час подальшої реалізації інфраструктурних проєктів.   

   За підсумками колегії було сформульовано перелік завдань, які потребують термінового вирішення.



Четвер, 18 Листопада 2021 14:30 | Переглядів: 563