Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Служба зайнятості пропонує низку освітніх можливостей

  Серед комплексу заходів, які перебувають у центрі уваги для забезпечення продуктивної зайнятості громадян, є організація професійного навчання, що є одним з актуальних інструментів зниження рівня безробіття, підвищення якості трудового потенціалу.
  Його основними цілями є набуття та вдосконалення професійних знань, умінь і навичок безробітних для забезпечення відповідного рівня професійної кваліфікації та конкурентоспроможності на ринку праці.
  Протягом 2021 року за направленням Державної служби зайнятості у Запорізькій області професійне навчання проходило майже 1300 зареєстрованих безробітних. А рівень працевлаштування після закінчення профнавчання склав 98,2%.
«Які освітні можливості має у своєму арсеналі служба зайнятості? Професійне навчання дорослих – процес нелегкий та відповідальний і зорієнтований на подальше працевлаштування людини вже за новим фахом. І тут треба зважати, насамперед, на професійний досвід «студента», його кваліфікаційні уміння й навички та реальні потреби ринку праці», - інформує директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.
  Враховуючи рівень освіти, професійний досвід, тривалість безробіття, у тому числі перебування на обліку в центрі зайнятості безробітним підбираються доступні для них види навчання: якщо безробітний не має професії, служба зайнятості надає змогу отримати ії шляхом первинної професійної підготовки. У 2021 році вперше отримали професію 17 безробітних;
° якщо отримана раніше професія не користується попитом у роботодавців-замовників кадрів або людина вже не може виконувати опановану професію, їй пропонується пройти перепідготовку, отримавши нову професію – таким правом скористались 80 осіб;
° у разі, коли здобута раніше професія потребує застосування нових знань, умінь та навичок, особі необхідно підвищити кваліфікацію для збільшення власної конкурентоспроможності на ринку праці. У 2021 році кваліфікацію підвищили 1194 особи.
  За індивідуальною формою професійне навчання проходило 105 осіб.
Найзатребуванішими професіями були:
адміністратор
верстатник широкого профілю
електрогазозварник
електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування
кухар
молодша медична сестра
оператор котельні
продавець продовольчих товарів
  Протягом 2021 року 90 осіб пройшли професійне навчання у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, у тому числі шляхом дистанційного навчання, зважаючи на карантинні обмеження.
  Наразі також розвивається дуальна форма навчання безробітних. Ефективність та результативність навчання безробітних за такою формою, гарантована, адже воно передбачає врахування особливостей та специфіки виробництва, а весь навчальний процес супроводжують досвідчені педагогічні працівники та наставники від роботодавця. А поєднання отриманих теоретичних знань з практичним досвідом роботи на одному чи кількох підприємствах, дає змогу безробітному адаптуватися на робочому місці, а роботодавцю - отримати кваліфікованого фахівця. За 2021 рік 15 осіб пройшли навчання за дуальною формою за такими професіями як:
верстатник широкого профілю;
слюсар із складання металевих конструкцій;
електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;
електрогазозварник;
кухар та інші.
  Також протягом 2021 року Запорізькою службою зайнятості було видано та реалізовано 16 ваучерів для підтримання конкурентноспроможності осіб на ринку праці.
  У 2021 році в рамках співпраці з представниками проєкту EU4Skills/Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб (GIZ) 8 осіб підтвердили результати неформального навчання за професією «Кухар» в Одеському ЦПТО.



Вівторок, 25 Січня 2022 10:57 | Переглядів: 519