Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Чергове пленарне засідання сесії районної ради

  21 квітня у сесійній залі районної ради відбулося пленарне засідання сімнадцятої сесії районної ради сьомого скликання.    Узгодження порядку денного перед проведенням сесії відбулося на Президії районної ради за участю представників райдержадміністрації, голів постійних комісій районної ради та уповноважених представників фракцій.
 Як завжди, на початку засідання головуючий голова районної ради Олександр Покутній пропонує слово для виступів представникам депутатських фракцій. Так, голова депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» Василь Тимошенко у своєму виступі наголосив, що необхідно працювати над вирішенням нагальних питань, які неодноразово порушувалися депутатами, що стосуються виплати компенсації за перевезення пільгових категорій населення, підготовки навчальних закладів району до нового опалювального сезону, контролю за проведенням ремонту доріг, встановлення засобів примусового зниження швидкості в місті по вулиці Магістральній поблизу загальноосвітніх навчальних закладів (Пологівської СРШ І-ІІІ ступенів №2 та Пологівського колегіуму №1) тощо.
  Уповноважений представник депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Вячеслав Колесников під час виступу висловив критику на адресу міської та районної рад щодо небажання сприяти роботі комісії з питання здійснення контролю за якістю виконаних ремонтних робіт у 2016 році на дорогах загального користування місцевого значення на території Пологівського району.
  До проекту порядку денного чергової сесії було включено досить багато питань, але депутатами було прийнято рішення, що деякі необхідно доопрацювати, тому і виключили з порядку денного, а саме – проекти рішень про затвердження нормативної грошової оцінки земель державної власності.
  З початку депутати заслухали інформацію голови районної виборчої комісії Валентини Сергієнко про визнання повноважень депутата районної ради Альбіни Донець від партії ВО «Батьківщина». Альбіна Валеріївна відповідно до прийнятих рішень на пленарному засіданні увійшла до складу постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту і закріплена за територією Костянтинівської сільської ради.
  Цього дня перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко звітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2016 рік, але депутати не прийняли рішення з даного питання.
  Потім депутатським корпусом були підтримані внесення змін та доповнень до діючих районних програм, затверджено нову Програму розвитку та функціонування української мови в Пологівському районі на 2017-2020 роки.
  Народні обранці підтримали рішення щодо внесення змін до районного бюджету. Виділено 9000 грн. на лікування онкопатології та забезпечення онкохворих медикаментами за пільговими рецептами; 90000 грн на придбання фіброгастроскопа та 40000 грн. на апарат біорезонансної стимуляції для фізіотерапевтичного кабінету центральної районної лікарні. Кошти виділяються в рамках фінансування районних програм, де передбачені дані заходи.
 Для центру первинної медико-санітарної допомоги виділено 50000 грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту приміщення для відкриття філії амбулаторії ЗПСМ в м.Пологи в районі Червоного висілку.
  Для КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) виділено 62000 грн. для придбання велосипедів у користування соціальних працівників відділення соціальної допомоги вдома для обслуговування людей похилого віку та надання їм необхідної допомоги.
  Також депутати своїм рішенням збільшили доходну та видаткову частину спеціального фонду районного бюджету у сумі 1980000 грн. за рахунок іншої субвенції з обласного бюджету на придбання двох сміттєвозів для КУП «Житло-Сервіс» Пологівської міської ради.
  Депутатами прийнято рішення про внесення змін та доповнень до Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Пологівському районі на 2016-2020 роки щодо передбачення заходу «Реконструкція дренажного колектору паркової зони в заплаві р.Конка м.Пологи Запорізької області» за рахунок фінансування фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів та міського бюджету.
  Прийняті рішення про внесення змін до установчих документів загальноосвітніх навчальних закладів, закріплення комунального майна та оренди майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює Пологівська районна рада.
  Відомості про результати поіменного голосування з прийнятих питань на пленарному засіданні сімнадцятої сесії розміщенні на офіційному веб-сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».

 



Понеділок, 24 Квітня 2017 14:53 | Переглядів: 837