Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Основний фінансовий документ Пологівського району на 2018 рік затверджено

  22 грудня, у п’ятницю, перед початком засідання сесії голова районної ради Олександр Покутній вручив Почесні грамоти до Дня місцевого самоврядування депутатам районної ради сьомого скликання, які активно працювали протягом року.
 Потім голова ради Олександр Покутній відкрив та провів пленарне засідання 24 позачергової сесія районної ради. Зареєструвалося 28 депутатів, загальний склад ради становить 34 депутати. Згідно з проектом порядку денного депутатам ради було запропоновано розглянути 19 питань.
  Перед тим як перейти до розгляду запропонованих питань, про роботу Пологівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області за 11 місяців поточного року доповів заступник начальника відділу Олександр Кобець. Від депутатів були висловлені ряд зауважень до роботи правоохоронців, що стосувалися проведення відповідних заходів з припинення незаконної роботи пунктів прийому металобрухту на території району та кадрове забезпечення керівних посад відділу поліції.
  Потім депутатський корпус перейшов до розгляду питань порядку денного. Під час виступу з проектом Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2018 рік до доповідача першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Клименка були висловлені пропозиції депутатів з рекомендацією доповнити програму конкретними заходами, які б сприяли розвитку промислового та аграрного сектору, заходами з енергозбереження, ремонту доріг місцевого значення за рахунок співфінансування, а також розробити стратегію розвитку Пологівського району на 5-10 років.
  Одним з проблемних питань, на якому наголошували депутати – це необхідність направлення ще одного звернення до вищих органів влади стосовно виплати заборгованості по зарплаті фахівцям Пологівського РЕМу та недопущення звільнення кваліфікованих працівників у подальшому. За словами голови райдержадміністрації Артура Крупського у разі виникнення надзвичайної ситуації буде надано допомогу з резервного фонду, що дозволить ліквідовувати наслідки природної стихії, якщо виникне така потреба.
   Питання опалення загальноосвітніх навчальних закладів району також є одним з найважливіших. Після виступів декількох депутатів слово для пояснень було надано начальнику відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмилі Дорофєєвій, яка повідомила, що наразі закуплено пелети, вугілля для опалення шкіл, придбано три котли, які будуть встановлені у Басаньській, Федорівській та Пологівській ЗОШ №6.
  Попередній розгляд ряду питань порядку денного на спільних засіданнях постійних комісій дозволив депутатам прийняти рішення з декількох питань шляхом «пакетного голосування».
  Висловивши пропозицію ще на спільному засіданні двох постійних комісій щодо внесення доповнень до проекту рішення «Про внесення змін та доповнень до Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Пологівському районі на 2016-2020 роки», під час сесії депутати ще раз акцентували увагу на проблемі щодо проведення заходів з визначення райдержадміністрацією земельної ділянки для розміщення полігону твердих побутових відходів і закриття існуючого сміттєзвалища в селі Пологи.
  Потім депутати розглянули основні питання цієї сесії – це внесення змін до поточного бюджету та прийняття районного бюджету на 2018 рік.
  Що ж стосується районного бюджету на 2018 рік, то начальник управління фінансів Світлана Сопільняк вважає його базовим, адже необхідність прийняття районного бюджету на наступний рік є актуальною, оскільки від цього залежить функціонування бюджетний установ району вже у січні. Варто зазначити, що хоч бюджет і є базовим, але він повністю збалансований за соціальними видатками та забезпечить діяльність усіх життєво важливих сфер.
   Але народні обранці, обговоривши даний проект рішення і на спільних засіданнях постійних комісій, і безпосередньо на пленарному засіданні сесії наголосили на внесені певних змін.
   Після тривалих перемовин голів районної ради та райдержадміністрації з керівниками депутатських фракцій було вирішено збільшити дохідну частину районного бюджету на п’ять млн. грн., що дозволить в повному обсязі забезпечити заробітною платою працівників закладів освіти, охорони здоров’я та культури.
  Тільки після цього депутати проголосували за прийняття районного бюджету на 2018 рік з урахування вищезазначених змін.
   Бюджетним рішенням на 2018 рік визначено:
  Доходи районного бюджету у сумі 344325,336 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду районного бюджету 340173,830 тис. грн., доходи спеціального фонду районного бюджету 4151,506 тис. грн.
  Видатки районного бюджету у сумі 344325,336 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду районного бюджету 339770,661 тис. грн., видатки спеціального фонду районного бюджету 4554,675 тис. грн.
   Профіцит загального фонду районного бюджету в сумі 403,169 тис. грн.
   Дефіцит спеціального фонду районного бюджету в сумі 403,169 тис. грн.
   Затверджено видатки районного бюджету на реалізацію районних програм у сумі 45332,678 тис. грн.
   При розгляді проекту рішення «Про структуру і умови оплати праці працівникам виконавчого апарату районної ради у 2018 році» депутати вирішили щоквартально уточнювати розмір преміювання.
Найактивнішими в обговорені сесійних питань були депутати районної ради: Василь Тимошенко, Вячеслав Колесников, Вадим Слісаренко, Ігор Шевченко.
  Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».



Вівторок, 26 Грудня 2017 13:09 | Переглядів: 753