Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Депутати зібралися на засідання профільної комісії

  23 лютого члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту зібралися на чергове засідання, де обговорили декілька профільних питань.
  Депутати заслухали звіти про хід виконання районної Програми розвитку донорства крові та її компонентів у Пологівському районі на 2014-2018 роки та виконання Програми розвитку охорони здоров’я Пологівського району на 2013-2017 роки.
  Потім члени комісії заслухали інформацію головного спеціаліста відділу організаційної роботи виконавчого апарату районної ради Володимира Кошеля про необхідність проведення конкурсу на вакантну посаду директора комунальної установи «Пологівський інклюзивно-ресурсний центр» Пологівської районної ради Запорізької області та прийняли рішення про проведення конкурсного відбору. Виконавчому апарату районної ради рекомендували вжити заходи щодо організації та проведення процедури конкурсного відбору.
  Під час даного засідання виступила начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Дорофєєва, яка довела до відома присутніх членів постійної комісії напрацьовані матеріали щодо подальшого забезпечення матеріально-технічних умов, необхідних для функціонування комунальної установи «Пологівський інклюзивно-ресурсний центр» Пологівської районної ради Запорізької області.
  Доповідач розповіла про результати проведеного обстеження декількох приміщень, на базі яких можна було б розмістити інклюзивно-ресурсний центр. Вона і окреслила переваги того чи іншого закладу, адже при визначені приміщення необхідно врахувати всі аспекти для створення належних умов для дітей з особливими освітніми потребами. 
  Створення та діяльність цієї установи у районі сприятиме забезпеченню дітей з особливими освітніми потребами необхідною психолого-педагогічною підтримкою з урахуванням їх індивідуальних потреб, а також має стати ефективним засобом забезпечення прав таких осіб на освіту, сприяння розвитку особистості, поліпшення стану здоров'я та якості життя, підвищення рівня їх участі у суспільному житті.
  Під час засідання була обговорена і пропозиція відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації щодо проведення конкурсу на визначення опорного закладу та створення освітнього округу.
  За підсумками члени постійної комісії взяли до відома інформації та підтримали пропозиції райдержадміністрації і рекомендували продовжувати роботу у напрямку реалізації заходів.



Понеділок, 26 Лютого 2018 14:10 | Переглядів: 750