Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Відбулося засідання двадцять шостої сесії районної ради

    5 квітня чергове засідання сесії Пологівської районної ради провів голова ради Олександр Покутній. З 32 обраних депутатів участь у роботі пленарного засідання взяли 24.
     Спочатку депутатський корпус затвердив порядок денний чергової сесії. Цьому передувала робота на спільних засідань постійних комісій та засіданні Президії ради.
  На початку засідання перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко виступив зі звітом райдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2017 рік і лаконічно проаналізував кожен розділ програми. У ході обговорення звіту депутати порекомендували в подальшому вказувати показники як промислових підприємств, так і показники найбільших сільськогосподарських підприємств Пологівського району.
     Жвава дискусія виникла при розгляді звіту про стан боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності Пологівського ВП ГУНП у Запорізькій області на території Пологівського району за 2017 рік. До тимчасово виконуючого обов’язки начальника Пологівського відділу поліції Олександра Устименка у депутатів було багато запитань. Це і про роботу відділу в цілому щодо порушення та розкриття справ, про роботу дільничних інспекторів в сільській місцевості, а також про незаконну роботу пунктів з прийому металобрухту. За підсумками обговорення цього звіту рішення з даного питання депутати не прийняли.
     Попередній розгляд питань на спільних засіданнях постійних комісій та засіданні Президії районної ради дозволив депутатам шляхом пакетного голосування прийняти рішення з ряду питань щодо внесення змін до діючих районних Програм.
Своїми рішеннями депутатський корпус затвердив порядки відшкодування за перевезення окремих пільгових категорій громадян як залізничним транспортом загального користування приміського та дальнього сполучення, так і автомобільним транспортом на приміських маршрутах, а також порядок відшкодування витрат підприємствам зв’язку за надані послуги пільговим категоріям населення з районного бюджету у 2018 році.
     Цього дня депутати районної ради затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік та ухвалили рішення щодо внесення змін до районного бюджету на 2018 рік, тим самим здійснили розподіл вільного залишку районного бюджету та затвердили бюджет розвитку.
     Зокрема, виділено 1920711 грн. на проведення капітальних ремонтів закладів освіти: спортивної зали КУ «Пологівський колегіум №1», приміщень КУ «Семенівський НВК», внутрішніх електромереж КУ «Григорівська ЗОШ І-ІІІ ст.», зовнішньої каналізації КУ «Пологівська СРШ №2», підлоги спортивної зали КУ «Вербівська ЗОШ І-ІІІ ст.», каналізаційної системи, санвузлів та душових приміщень КУ «ДЮСШ»; виготовлення проектно-кошторисної документації на впровадження технологій з використання електричного тепло акумуляційного обігріву для будівель КУ «Вербівська ЗОШ І-ІІІ ст.» тощо.
Також виділено 1400000 грн. по Програмі «Шкільний автобус» на 2018 рік для придбання (на умовах співфінансування з обласного бюджету) автобусів для підвезення учнів до місць навчання, а кошти у сумі 2234520 грн. передбачено на харчування учнів у другому півріччі 2018 року та харчування у пришкільних таборах.
     На галузь культури виділено 1710063 грн., а саме: на реконструкцію з усунення аварійного стану будівлі та поточний ремонт приміщень КУ «Пологівський РБК», виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію пристроїв заземлення в установах культури, інших заходів, передбачених галузевою Програмою розвитку культури.
    Пологівській міській раді з районного бюджету виділено 250 000 грн. на виготовлення та експертизу проектно-кошторисної документації «Влаштування світлофорного об’єкту на перехресті вулиць Магістральна та Шевченка у м.Пологи». На співфінансування робіт по об’єктах водопостачання на територіях сільських рад виділено Інженерненській сільській раді 100000 грн., Семенівській сільській раді – 336772 грн. та Тарасівській сільській раді – 300000 грн. Також депутати затвердили фінансування на виконання заходів районних програм у галузі охорони здоров’я, освіти, молоді та спорту, соціального захисту населення, інш.
     На пленарному засіданні сесії депутати районної ради сьомого скликання прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо фінансування робіт з реконструкції та капітального ремонту доріг загального користування Пологівського району Запорізької області.
     Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».



П'ятниця, 06 Квітня 2018 10:43 | Переглядів: 716