Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

  17 жовтня відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради за участю членів ради - міського та сільських голів. Участь у засіданні також взяли перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, начальники та спеціалісти відділів і управлінь райдержадміністрації.
  На початку голова районної ради Олександр Покутній обговорив з учасниками заходу можливість проведення на базі Пологівського району інформаційних семінарів за участю лекторів Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій.
  Потім, затвердивши порядок денний, присутні перейшли до обговорення запропонованих питань.
  Райдержадміністрацією попередньо були направлені листи з проханням надати сільським радам свої пропозиції до переліку природоохоронних заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які плануються до фінансування за рахунок зборів за забруднення навколишнього природного середовища місцевих бюджетів і екологічного податку у 2019 році. Систематизувавши надану інформацію, головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Світлана Ткаченко під час засідання довела до відома учасників ради узагальнений перелік заходів. Після обговорення члени Координаційної ради прийняли протокольне рішення щодо направлення прогнозованих коштів, що обраховані управлінням фінансів райдержадміністрації, на озеленення на території Костянтинівської сільської ради у 2019 році.
  Під час засідання було розглянуто і ще одне не менш важливе питання - про пропозиції щодо укладання договорів на 2019 рік на передачу коштів між місцевими бюджетами на фінансування районної Програми «Шкільний автобус», яка реалізовується у Пологівскому районі вже не один рік. З цього питання доповіла начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Дорофєєва.
  На прохання сільських голів відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації підготував детальний аналіз про використання коштів за 9 місяців поточного року та обрахунки реальної потреби до кінця року. Також до обговорення і подальшого узгодження сільським головам були представлені пропозиції розрахунків на наступний 2019 рік.
  Під час обговорення сільські голови рекомендували відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації вдосконалити вже затверджені маршрути, відповідно до яких здійснюється підвіз дітей та вчителів до закладів загальної середньої освіти тощо.
  За підсумками засідання відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації були надані доручення щодо доопрацювання пропозицій та погодження розрахунків з сільськими головами, що дасть можливість в подальшому укласти угоди у визначені строки, а також щоквартально інформувати сільські ради про використання коштів, переданих на реалізацію заходів районної Програми «Шкільний автобус».



Четвер, 18 Жовтня 2018 15:24 | Переглядів: 655