Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Сесія Пологівської районної ради

  Під головуванням голови районної ради Олександра Покутнього на пленарному засіданні тридцять другої сесії Пологівської районної ради, яка відбулася 26 жовтня, депутати зібралися та розглянули двадцять шість питань. Відповідно до Регламенту районної ради питання попередньо були розглянуті на засіданні Президії та спільних засіданнях постійних комісій районної ради.
  На початку засідання головуючий надав слово для виступу депутату районної ради Вячеславу Колесникову. Зачитавши проект рішення щодо звернення до вищих органів влади про недопустимість підвищення ціни на газ для населення, депутат звернувся до присутніх з проханням включити до порядку денного розгляд цього питання та підтримати звернення для подальшого направлення зазначеним адресатам. Звернення депутатами підтримано.
  Потім депутатський корпус розглянув і інші сесійні питання. Серед яких – підготовка закладів загальної середньої освіти району до початку опалювального сезону. Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Дорофєєва проаналізувала стан готовності кожного начального закладу і зазначила, що у Федорівській школі заплановані роботи із заміни системи опалювання за кошти Проекту «Розвиток Соціальної інфраструктури у зв’язку із збільшенням кількості ВПО» GIZ, але на даний час документація знаходиться на погодженні, тому ще не розпочато роботи. Поки температурний режим у приміщенні цієї школи дозволяє діти будуть навчатися. Заплановані осінні канікули перенесено, адже кожен навчальний заклад може самостійно визначати дату канікул. Існує домовленість з керівництвом про навчання старших класів у приміщенні Федорівського центру професійної освіти, а для початкової ланки можливо буде увімкнути котел той, що є. «Навчальний процес триває, діти займаються, незалежно від того, що планується проведення ремонтних робіт у Федорівському закладі освіти» – запевнила доповідач.
  Під час розгляду даного питання представники батьківського комітету Пологівського колегіуму №1 попросили слово до виступу. У зверненні до депутатів було зазначено про пришвидшення проведення ремонтних робіт у спортивній залі та заміни склопакетів, проведення робіт із завершення ще деяких ремонтних робіт у закладі. У поясненні начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації говорилось, що з підрядником, який повинен був здійснювати ремонтні роботи в спортивній залі, розривається договір. Підрядник не виконав відповідні умови укладеного договору, на зв’язок з керівництвом відділу освіти не виходить і будь-які роботи взагалі не проводяться. І тільки після розірвання укладеного договору в юридичній площині можна буде заключити договір з іншим підрядником у чітко визначеному порядку та завершити розпочатий ремонт. Голова районної ради Олександр Покутній пообіцяв на наступному тижні відвідати навчальний заклад і зустрітися з директором школи та батьківським комітетом.
  Робота депутатів на спільних засіданнях постійних комісій з попереднього розгляду проектів рішень та узгодження на Президії районної ради дозволила їм прийняти рішення про пакетне голосування з ряду питань.
  Дискусійним на пленарному засіданні було внесення змін до районної Програми профілактики правопорушень, боротьби зі злочинністю та забезпечення громадської безпеки у Пологівському районі на 2018-2022 роки.
  Депутат районної ради Василь Тимошенко попросив звернути особливу увагу відповідні правоохоронні органи щодо ситуації з розпиванням алкогольних напоїв на центральній площі міста біля супермаркету «АТБ» у вечірній та нічний час. Вадим Слісаренко порушував питання про те, що Пологівський відділ поліції здійснює свою роботу на території декількох районів і чому саме наш район повинен тільки виділяти кошти з районного бюджету. Обговоривши всі зауваження, депутатський корпус вирішив відкласти розгляд даного питання та запросити керівника поліції на наступне засідання для інформування депутатів про роботу відділу поліції.
  У Пологівському районі у цьому році започатковано захід в рамках реалізації районної Програми «Назустріч людям», а саме – «Надавати адресну матеріальну допомогу громадянам Пологівського району для проведення ендопротезування колінного, тазостегнового суглобів та післяопераційної реабілітації». З метою реалізації цього заходу на сесії депутати внесли зміни до Порядку використання коштів районного бюджету на надання адресної матеріальної допомоги щодо реалізації заходу вищезгаданої програми на ендопротезування колінного, тазостегнового суглобів та післяопераційної реабілітації. У цьому Порядку затверджено розмір допомоги – 50,0 тис. грн. для проведення ендопротезування та на післяопераційну реабілітацію – 10,0тис.грн. Якщо ж вартість ендопротезування менша, то заявник повертає залишок коштів, а якщо вартість перевищує вищевказану суму, то заявник самостійно доплачує додаткові кошти. Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Семененко зауважила, що люди звертаються та хочуть скористатися даною можливістю, і кожен може отримати додаткову інформацію в управлінні щодо механізму використання коштів, про умови участі у даній програмі тощо.
  Потім депутати своїм рішенням внесли зміни до бюджету на 2018 рік щодо здійснення перерозподілу бюджетних призначень загального та спеціального фонду між головними розпорядниками коштів районного бюджету в рамках виконання заходів діючих районних програм.
  При розгляді питання про списання майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює Пологівська районна рада, депутати попросили виступити виконуючого обов’язки головного лікаря КУ «Пологівська залізнична лікарня» Віктора Марусенка та надати пояснення на запитання депутатів. Депутати вирішили відкласти розгляд питання про списання і повернутися до його розгляду після проведення перевірки щодо фінансово-господарської діяльності даної комунальної установи.



Понеділок, 29 Жовтня 2018 09:07 | Переглядів: 656