Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Міжрайонні семінари на базі Пологівського району

  30 жовтня на базі Пологівського району Запорізький центр перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій організував проведення міжрайонних тематичних короткотермінових семінарів для представників Пологівського, Оріхівського, Гуляйпільського та Більмацького районів.
  Проведення тематичного короткострокового семінару "Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування у сфері земельних відносин" була зумовлена розширенням повноважень органів місцевого самоврядування по розпорядженню землями сільськогосподарського призначення. Відповідно до вимог чинного законодавства відбувається передача земель державної власності сільськогосподарського призначення та несільськогосподарських угідь колективної власності до комунальної власності. Також органи місцевого самоврядування з 01.01.2019 року набудуть повноважень щодо паювання земель колективної власності та надання в оренду не витребуваних земельних часток (паїв).
  Заступник начальника управління розвитку рослинництва та сільської місцевості – начальник відділу розвитку сільської місцевості, підприємництва та охорони праці Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації Людмила Спіцина поінформувала присутніх представників органів місцевого самоврядування та сільськогосподарських підприємств  про зміни у земельному законодавстві та надала роз’яснення щодо застосування нововведень.
  Лектор семінару побудувала свій виступ у формі діалогу. Кожен мав можливість поставити запитання та отримати компетентну відповідь. Програма семінару передбачала висвітлення таких питань:
1. Землі сільськогосподарського призначення.
2. Орендна земель сільськогосподарського призначення.
3. Постійне користування земельними ділянками. Права на землю для ведення фермерського господарства. Переоформлення права постійного користування.
4. Використання земель сільськогосподарського призначення на умовах емфітевзису.
5. Паювання земель, які передавалися в колективну власність. Оренда не витребуваних, нерозподілених земельних часток (паїв).
5. Міна (обмін) підмораторними землями.
6. Право комунальної власності на землю.
7. Компетенція органів місцевого самоврядування по розпорядженню землями комунальної власності.
9. Землевпорядна документація, необхідна для прийняття відповідних рішень органів місцевого самоврядування. Компетенція по наданню дозволів на її виготовлення та погодження, затвердження.
10. Вирішення земельних спорів органами місцевого самоврядування. Самоврядний контроль.
11. Доступ органів місцевого самоврядування до даних Державного земельного кадастру та Реєстру прав на нерухоме майно та їх обтяження.
  Цього ж дня, в залі засідань Пологівської міської ради для фахівців із проведення публічних закупівель проведено семінар «Актуальні питання здійснення публічних закупівель». Під час заходу директор комунальної установи "Центр публічних закупівель" Запорізької обласної ради Анжела Дощенко присутнім спеціалістам висвітлила такі теми:
1. Планування публічних закупівель.
2. Закупівельні процедури.
3. Забезпечення якості етапів публічних закупівель.
4. Прозорість у публічних закупівлях – інструмент запобігання корупції.
  Учасники заходів подякували і лекторам, і організаторам за можливість отримати корисну інформацію, яка обов’язково знадобиться кожному у подальшій роботі.



Середа, 31 Жовтня 2018 11:26 | Переглядів: 716