Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Спільне засідання постійних комісій районної ради

  19 грудня відбулося спільне засідання постійних комісій з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природокористування, з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту.
  У роботі спільного засідання взяли участь голова районної ради Олександр Покутній, перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень, начальники та спеціалісти відділів та управлінь райдержадміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради.
  Доповідачі присутнім депутатам представили проекти рішень районної ради, які стосувалися затвердження нових районних програм, термін дії яких закінчується в поточному році, внесення змін та доповнень до діючих програм, затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів тощо. На засіданні начальник управління фінансів райдержадміністрації Світлана Сопільняк представила проект районного бюджету на 2019 рік. Доповідач наголосила на тому, що найближчим часом після затвердження районного бюджету виникне потреба вносити зміни до рішення про бюджет на наступний рік, адже заплановані на 23 грудня 2018 року вибори до Пологівської об’єднаної територіальної громади перенесені. Кошти передбачені в Державному бюджету на дану громаду необхідно буде передати до районного бюджету відповідним рішенням районної ради, але це стане можливим лише після внесення змін до Державного бюджету та прийняття відповідного рішення Запорізькою обласною радою.
  Під час обговорень присутні депутати порушували наступні питання: щодо незаконної вирубки полезахисних лісосмуг, встановлення у договорі відсоткової ставки орендної плати за оренду земель несільськогосподарського призначення на території Григорівської сільської ради, утилізації непридатних та заборонених до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин на території Пологівського району, що є безхазяйними та мають власника, порядку проведення профілактичних оглядів на базі районної лікарні та щодо подальшої роботи залізничної лікарні тощо.
  Всі депутати активно працювали і засідання пройшло у конструктивному руслі. Обговоривши кожен проект рішення, члени комісій рекомендували винести їх на розгляд на черговому пленарному засіданні сесії районної ради з урахуванням змін та доповнень, що були запропоновані доповідачами. Проведення пленарного засідання сесії Пологівської районної ради заплановано на 21 грудня 2018 року.
  Окрім сесійних питань на засіданні були затвердженні плани роботи постійних комісій на І півріччя 2019 року та з метою контролю за виконанням рішення члени комісій заслухали підсумкову інформацію головного спеціаліста відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва і цивільного захисту райдержадміністрації Людмили Шевлякової про виконання рішення районної ради від 27.07.2018 №3 «Про підготовку обʼєктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Пологівського району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років».



Четвер, 20 Грудня 2018 16:29 | Переглядів: 618