Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Сесія районної ради затвердила Бюджет-2019 та прийняла ряд питань

  21 грудня відбулося пленарне засідання 34-ї сесії Пологівської районної ради сьомого скликання під головуванням голови ради Олександра Покутнього. На засіданні були присутні заступники голови райдержадміністрації, начальники структурних підрозділів РДА, керівники комунальних установ та підприємств, спеціалісти виконавчого апарату районної ради.
Упродовж пленарного засідання сесії депутати розглянули 49 питань, основне з яких – затвердження районного бюджету на 2019 рік.
  З першого питання виступив перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, який представив до затвердження новий проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2019 рік.
   Оскільки більшість питань були обговорені на засіданнях профільних депутатських комісіях, то рішення з ряду питань були прийняті пакетом без обговорення. Зокрема, депутати затвердили нові районні програми, а саме: Програму розвитку малого підприємництва Пологівського району на 2019-2020 роки, Програму земельної реформи у Пологівському районі на 2019-2022 роки, Програму поводження з забороненими і непридатними до використання в сільському господарстві хімічними засобами захисту рослин у Пологівському районі на 2019-2022 роки, також внесли зміни та доповнення до деяких діючих районних програм і затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташовані на території Семенівської та Інженерненської сільських рад.
  Цього дня депутати затвердили фінансовий план КП «Пологівський ЦПМСД» Пологівської районної ради Запорізької області, внесли зміни до районної Програми профілактики правопорушень, боротьби зі злочинністю та забезпечення громадської безпеки у Пологівському районі на 2018-2022 роки, передбачивши кошти у сумі 40 тис. грн. на придбання системи відеоспостереження із засобами передавання інформації з відеокамер.
  Своїм рішенням депутати внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік та прийняли районний бюджет на 2019 рік.
Відповідно до прийнятого рішення «Про районний бюджет на 2019 рік» загальний обсяг доходів районного бюджету складатиме 274 324 908 гривень, у тому числі доходи загального фонду районного бюджету 273 043 852 гривень, доходи спеціального фонду районного бюджету 1 281 056 гривень.
  Загальний обсяг видатків районного бюджету становитиме 274 324 908 гривень. Видатки спеціального фонду районного бюджету – 1 784 056 гривень.
  У резервному фонді районного бюджету на 2019 рік передбачено 600 000 гривень, що становить 0,2 відсотків видатків загального фонду районного бюджету.
  Доповідаючи проект районного бюджету на 2019 рік, начальник управління фінансів райдержадміністрації Світлана Сопільняк наголосила на тому, що найближчим часом після затвердження районного бюджету виникне потреба вносити зміни до рішення про бюджет на наступний рік, адже заплановані на 23 грудня 2018 року вибори до Пологівської об’єднаної територіальної громади перенесені. Кошти передбачені в Державному бюджету на дану громаду необхідно буде передати до районного бюджету відповідним рішенням районної ради, але це стане можливим лише після внесення змін до Державного бюджету та прийняття відповідного рішення Запорізькою обласною радою.
  Потім з питання про звернення депутатів Пологівської районної ради Запорізької області до Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та міжвідомчої комісії Кабінету Міністрів України з питань протидії противоправному поглинанню й захопленню підприємств виступив генеральний директор ТОВ «ГДК «Мінерал», депутат районної ради Василь Тимошенко, який зачитав звернення від трудового колективу підприємства, яке було направлено до районної ради. Після тривалого обговорення дане рішення не було підтримано.
  Депутати районної ради прийняли низку інших рішень – надали дозвіл на розробку документації із землеустрою для подальшого розміщення Пологівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України за адресою: м.Пологи, вул.І.Чеберка, буд.5, затвердили запропоновану Пологівською центральною лікарнею вартість медичних оглядів та прийняли рішення про реорганізацію шляхом перетворення КУ Пологівська центральна районна лікарня у комунальне некомерційне підприємство «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області, адже це необхідно зробити відповідно до впровадженої нової моделі фінансування, яка передбачена Концепцією фінансування системи охорони здоров’я України.



субота, 22 Грудня 2018 13:00 | Переглядів: 799