Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Небагато рішень прийнято на позачерговій сесії, але кожне з них важливе…

  На 11 січня 2019 року головою районної ради Олександром Покутнім було скликано пленарне засідання 35 позачергової сесії Пологівської районної ради. У порядок денний даної сесії було включено надважливі питання, щодо яких необхідно було прийняти рішення.
  Перед початком пленарного засідання було зареєстровано 16 депутатів, тому голова ради Олександр Покутній змушений був перенести початок пленарного засідання. Звертаючись до присутніх, голова ради пояснив, що у зв’язку із неявкою депутатів пленарне засідання провести зараз неможливо, оскільки відсутній кворум і попросив зачекати. Із затримкою, але все ж таки засідання розпочалось. Із загального складу обраних депутатів (32 депутати) взяли участь всього лише 18 депутатів, але це дало змогу все ж таки розпочати пленарне засідання сесії. Затвердивши порядок денний, сформувавши персональний склад лічильної комісії та секретаріату, депутатський корпус перейшов до розгляду питань порядку денного позачергової сесії.
  Серед головних – це рішення про прийняття клопотання перед Запорізькою обласною радою про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області до спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району Запорізької області окремого індивідуально визначеного майна, а саме одного спеціалізованого автобусу для перевезення школярів марки «Еталон». Депутати одноголосно підтримали дане рішення. Рішення необхідно було прийняти та передати до Запорізької обласної ради до 15 січня поточного року. Надіслане у зазначені терміни клопотання надасть змогу депутатам обласної ради розглянути питання щодо передачі шкільного автобусу нашому району. Отримання ще одного «шкільного» автобусу на території Пологівського району суттєво покращить підвіз учнів та вчителів КУ «Семенівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Пологівської районної ради Запорізької області до місця навчання і додому.
  Потім депутати своїм рішенням також підтримали внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 21.12.2018 №14 «Про районний бюджет на 2019 рік». Відповідним рішенням здійснили розподіл субвенції з Державного бюджету у сфері охорони здоров’я, збільшивши доходну та видаткову частину загального фонду районного бюджету на суму 110 727 грн., які будуть направлені на центральну районну лікарню для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.
  Затвердили бюджетні призначення по загальному фонду районного бюджету за рахунок субвенції з місцевого бюджету в сумі 1 035 894 грн., що будуть спрямувані на надання медичного обслуговування внутрішньо переміщеним особам, а також затвердили бюджетні призначення по спеціальному фонду районного бюджету за рахунок субвенції з місцевого бюджету на здійснення природоохоронних заходів Пологівською міською радою у сумі 2 330 000 грн. Крім цього, даним прийнятим рішенням депутатський корпус здійснив перерозподіл бюджетних призначень загального та спеціального фондів між головним розпорядником коштів та розпорядниками нижчого рівня районного бюджету.
  Під час пленарного засідання у своєму виступі голова ради Олександр Покутній наголосив на тому, що брати участь у засіданнях комісій та пленарних засіданнях сесій районної ради є виключним обов’язком кожного депутата ради згідно із Регламентом районної ради та статтею 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Відсутність значної кількості депутатів районної ради від двох політичних партій, що представлені у раді, а саме - політичної партії «Опозиційний блок» та ВО «Батьківщина», з незрозумілих та необ’єктивних причин могли цього дня зірвати проведення позачергового пленарного засідання сесії Пологівської районної ради і прийняття важливих рішень в інтересах Пологівської громади. Чому депутати проігнорували пленарне засідання позачергової сесії, не незрозуміло. Кожен з обраних депутатів районної ради представляє інтереси виборців району та відповідає за свої дії перед громадою.

 



Вівторок, 15 Січня 2019 08:43 | Переглядів: 612