Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Розширене засідання профільної постійної комісії районної ради

  5 лютого відбулося розширене засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту за участю голови районної ради Олександра Покутнього, голови райдержадміністрації Артура Крупського. На розширене засідання були запрошені уповноважені представники від політичних партій, які представлені у раді, голови інших постійних комісій, представники трудового колективу КУ «Пологівська залізнична лікарня».
  Засідання постійної комісії у даному складі було зумовлено розглядом питання про подальшу діяльність КУ «Пологівська залізнична лікарня». У звʼязку з проведенням реформ в Україні у галузі охорони здоровʼя вище зазначений заклад опинився на порозі необхідності проведення реорганізаційних змін. Відповідні етапи в рамках проведення даної реформи у минулому році пройшли вже КП «Пологівський центр первинної медико-санітарної допомоги» і сьогодні проходить КУ Пологівська центральна районна лікарня.
  На початку засідання слово для виступу було надано Ірині Півень, голові робочої групи, яка була створена у 2018 році при райдержадміністрації з вивчення питання подальшої діяльності залізничної лікарня та напрацювання можливих варіантів реформування закладу. До складу увійшли депутати районної ради, головні лікарі закладів охорони здоровʼя району, працівники залізничної лікарні. У своєму виступі вона докладно розповіла про проведену роботу робочої групи і звернулася з проханням до депутатів винести на розгляд питання про реорганізацію КУ «Пологівська залізнична лікарня» на черговому пленарному засіданні сесії районної ради.
  Слово для виступу було надано і головним лікарям трьох закладів охорони здоровʼя, що функціонують на території району. Виступаючі наголошували, що реорганізувати заклад потрібно. Найбільш прийнятний шлях – це шлях приєднання стаціонарного відділення Пологівської залізничної лікарні до Пологівської центральної районної лікарні зі збереженням 40 ліжок. Що до працівників лікарні, то у центральній районній лікарні та центрі первинної медико-санітарної допомоги зараз існують вакантні посади лікарів і можливе подальше працевлаштування у разі проходження ними відповідного навчання з підтвердження кваліфікації або перепрофілізації.
  Також було наголошено, що комунальна установа не є прибутковою організацією і фінансування здійснюється з районного бюджету. Але до 01.01.2020 року необхідно реорганізувати установу у комунальне підприємство або у підприємство будь-якої іншої форми власності, щоб мати право укласти договір з Національною службою здоров’я України та отримувати кошти з Державного бюджету для фінансування наданих закладом послуг та виплати заробітної плати працівникам. Адже медичні заклади отримуватимуть кошти за те, скількох людей пролікують та проконсультують.
  Висловлені пропозиції фахівців галузі охорони здоровʼя не були підтримані присутніми представниками трудового колективу залізничної лікарні, які висловили бажання продовжувати працювати в існуючому закладі не змінюючи форму роботи.
  За підсумками засідання члени постійної комісії рекомендували розглянути питання про реорганізацію КУ «Пологівська залізнична лікарня» на пленарному засіданні сесії.



Четвер, 07 Лютого 2019 09:46 | Переглядів: 711