Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Позачергове пленарне засідання сесії Пологівської районної ради

   22 серпня депутатський корпус Пологівської районної ради зібрався на позачергове пленарне засідання сорок першої сесії. На засіданні були присутні голова райдержадміністрації Артур Крупський та перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко, сільські голови, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, спеціалісти виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації.
   Перед початком засідання сесії голова районної ради Олександр Покутній за сумлінну працю, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування Пологівського району та з нагоди 70-річчя від дня народження вручив орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня депутату Пологівської районної ради IV,V,VI та VII скликань Віктору Гавриленку. Керівництво району, депутати райради щиро привітали свого колегу з поважним ювілеєм та побажали щоб, кожен новий день життя був наповнений оптимізмом, приємними подіями та корисними справами.
   Головуючий на засіданні надав слово для виступу керівнику Токмацької місцевої прокуратури Наталії Бондаренко, яка прозвітувала про результати діяльності Пологівського відділу Токмацької місцевої прокуратури за І півріччя 2019 року. З метою забезпечення виконання вимог частини 3 статті 6 Закону України «Про прокуратуру» керівником прокуратури проінформовано населення про представництво інтересів громадян та держави в судах; нагляд за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування; нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, інших заходів примусового характеру.
   Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного 41-ї позачергової сесії. З першого питання було взято до відома інформацію голови Пологівської районної виборчої комісії Оксани Карлиханової про визнання повноважень депутатів Пологівської районної ради сьомого скликання: Андрія Олексієнка від Політичної партії «Опозиційний блок», Володимира Гамулка та Сергія Трача - від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».
   Депутати відповідними рішеннями затвердили зміни до двох діючих програм – Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2019 рік і Програми розвитку та забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області на 2019 рік.
   Депутатський корпус ухвалив рішення «Про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 21.12.2018 №14 «Про районний бюджет на 2019 рік» (зі змінами та доповненнями). Народні обранці підтримали запропонований перерозподіл бюджетних призначень загального та спеціального фондів районного бюджету по відділу освіти, молоді та спорту та відділу культури і туризму райдержадміністрації; затвердили напрями та обсяги використання коштів районного бюджету відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації щодо затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації з метою поліпшення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб.
   На пленарному засіданні прийнятим рішенням ради підтримано клопотання перед Запорізькою обласною радою про передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області до спільної власності територіальних громад сіл та міста Пологівського району Запорізької області окремого індивідуально визначеного майна, що обліковується на балансі комунальної установи «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради, а саме: двох легкових автомобілів RENAULT DUSTER. Після прийняття Запорізькою обласною радою позитивного рішення про передачу автомобілів, вирішено закріпити їх на праві повного господарського відання за КП «Пологівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Пологівської районної ради Запорізької області. Це рішення надасть змогу покращити доступність медичної допомоги населенню Пологівського району.
  Також депутати районної ради відповідним рішенням обрали Петра Банька головою постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природокористування; Андрія Олексієнка - членом постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природокористування; Володимира Гамулка - членом постійної комісії з питань депутатської діяльності, державної регуляторної політики, законності та соціальної політики; Сергія Трача - членом постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту.
   У зв’язку з припиненням депутатських повноважень депутатів районної ради наступним рішенням вивели зі складу Президії Пологівської районної ради Вячеслава Колесникова та Дмитра Цихмистра. Натомість ввели до складу Президії Петра Банька, голову постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природокористування та Леоніда Криля, голову депутатської фракції «Політичної партії «Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина».
   Внесли також зміни до рішення районної ради від 18.03.2016 №18 «Про закріплення депутатів Пологівської районної ради сьомого скликання за міською та сільськими радами району», а саме: закріпили депутатів районної ради А.Олексієнка за Воскресенською сільською радою, В.Гамулка - за Пологівською міською радою, С.Трача за Костянтинівською сільською радою, В.Євуса - за Пологівською міською радою, М.Малиша - за Новоселівською сільською радою.
    Голова районної ради О.Покутній проінформував про зміни у складі депутатських фракцій районної ради, а саме про те що до складу депутатської фракції Політичної партії «Опозиційний блок» увійшов депутат районної ради А.Олексієнко, до складу депутатської фракції Політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» увійшли депутати В.Гамулко та С.Трач, а головою зазначеної депутатської фракції обрано Л.Криля; до складу депутатської фракції Пологівської районної організації «Радикальної партії Ляшка» увійшов депутат Є.Тимошенко.



П'ятниця, 23 Серпня 2019 08:35 | Переглядів: 591