Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Пленарне засідання сорок другої сесії Пологівської районної ради сьомого скликання

   19 вересня відбулося пленарне засідання сорок другої сесії районної ради, яке провів голова ради Олександр Покутній. У роботі сесії взяли участь заступники голови райдержадміністрації, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, міський та сільські голови, працівники виконавчого апарату районної ради, представники засобів масової інформації.
   Перед початком пленарного засідання сесії перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко вручив Почесні грамоти Пологівської райдержадміністрації керівнику та працівникам служби цивільного захисту в Пологівському районі ГТУ МНС в Запорізькій області з нагоди Дня рятувальника України.
   По завершенню церемонії нагородження депутатський корпус районної ради перейшов до розгляду питань порядку денного сесії. Головуючий на засіданні запропонував додатково включити два питання до порядку денного, змінити черговість розгляду питань і шляхом голосування депутати підтримали дану пропозицію.
   З першого питання порядку денного засідання депутати районної ради заслухали інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмили Дорофєєвої про підготовку закладів загальної середньої освіти Пологівського району до початку опалювального сезону 2019-2020 років.
  Попередній розгляд питань на спільних засіданнях постійних комісій та Президії районної ради дозволив депутатам прийняти рішення з ряду питань шляхом пакетного голосування, в тому числі щодо затвердження нових районних програм: «Призовна дільниця» на 2020-2022 роки; підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Пологівського району на період 2019-2020 років; з проведення профілактичних заходів щодо сказу на території Пологівського району на 2019-2024 роки.
  Під час засідання було внесено зміни та доповнення до ряду діючих районних програм: соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2019 рік, Програми з підвищення рівня енергоефективності Пологівського району на 2016-2020 роки, районної Програми «Шкільний автобус» на 2019 рік, районної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2018-2020 роки, районної Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівському районі на 2015-2020 роки, районної Програми «Цукровий діабет» на 2019 -2020 роки, районної Програми розвитку донорства крові та її компонентів у Пологівському районі на 2019-2023 роки.
  Народні обранці ухвалили рішення про зміни до районного бюджету, а саме: затвердили перевиконання доходної частини районного бюджету за підсумками 8 місяців 2019 року у сумі 6,5 млн. грн. та затвердили його розподіл.
  Таким чином, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації виділено 3 млн. 34,2 тис. грн. для забезпечення виплати заробітної плати працівникам закладів освіти, на інші поточні видатки та придбання ноутбуків; КП «Господар» - 1 млн. грн. на виконання заходів районної Програми розвитку освіти Пологівського району на 2018-2022 роки з метою організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти.
  На галузь охорони здоров’я, а саме: КНП «Багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» виділено 403 тис. грн. на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, проведення поточного ремонту інфекційного відділення; КП «Пологівський центр первинної медико-санітарної допомоги» - 157 тис. грн. на виконання заходів з профілактики онкологічних захворювань та оплату енергоносіїв; КУ «Пологівська залізнична лікарня» - 700 тис. грн. на заробітну плату з нарахуваннями та оплату енергоносіїв.
  Збільшено бюджетні призначення по Програмі підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2017-2019 роки на суму 195,3 тис. грн. для виплати заробітної плати працівникам райдержадміністрації за виконання делегованих радою повноважень.
  Управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації виділено 167 тис.грн. для компенсації пільгового перевезення автотранспортом та 300 тис.грн. для проведення ендопротезування колінного, тазостегнового суглобів і післяопераційної реабілітації; КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» - 4,5 тис. грн. на заходи районної Програми соціального захисту бездомних громадян для придбання продовольчих наборів.
  Пологівській районній раді виділено 360 тис. грн. на виконання заходів програми поповнення статутних капіталів комунальних підприємств на 2018 -2020 роки, а саме: збільшення статутного капіталу КП «Пологівська друкарня» у зв’язку з необхідністю ремонту даху приміщення; Федорівській сільській раді - 169 тис. грн. для забезпечення функціонування ясла-садок «Веселка».
  Також затверджено перерозподіл бюджетних призначень загального та спеціального фондів між головними розпорядниками та розпорядниками нижчого рівня районного бюджету, інші субвенції районному бюджету та іншу субвенцію Пологівській міській раді на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 15 млн. 233 тис. грн.
  Депутати проголосували за припинення юридичної особи КП «Пологівське радіомовлення» шляхом ліквідації у зв’язку зі значним скороченням радіоточок проводового радіо на території району, ухвалили рішення щодо оренди та закріплення комунального майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює районна рада.
  Іншим рішенням безоплатно передали Пологівській міській, Вербівській, Воскресенській, Тарасівській та Федорівській сільським радам приміщення колишніх сільських аптек, які на даний час не використовуються та раніше належали КП «Центральна районна аптека №39», та Федорівській сільській раді приміщення КУ «Балочкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів».



П'ятниця, 20 Вересня 2019 09:02 | Переглядів: 546