Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Спільне засідання постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту

  28 листопада члени постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту зібралися на спільному засіданні для попереднього обговорення питань порядку денного двадцять третьої сесії районної ради.
  У роботі засідання взяли участь керівництво районної ради та райдержадміністрації, начальники та спеціалісти відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники комунальних установ, працівники виконавчого апарату районної ради.
  Члени постійних комісій понад три години обговорювали питання, що включені до проекту порядку денного чергової сесії районної ради.
  Заслухавши доповідь начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмили Дорофєєвої про хід виконання рішення районної ради від 29.09.2017 № 1 «Про підготовку навчальних закладів Пологівського району до початку навчального року та опалювального сезону 2017-2018 років», більшість депутатів висловили конструктивну критику щодо не досить якісної підготовки закладів освіти до опалювального сезону 2017-2018 років. Також депутати порушили питання про те, на якій підставі відбулося підвищення ціни за 1 Гкал і чому райдержадміністрацією не враховано рекомендації попереднього спільного засідання постійних комісій щодо відтермінування підписання додаткової угоди з постачальником теплоенергії до зниження ним тарифу на теплову енергію.
  При розгляді проекту нової Програми розвитку освіти Пологівського району на 2018-2022 роки члени постійних комісій рекомендували відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації на наступному пленарному засідання внести зміни та доповнити дану програму заходами щодо придбання комп’ютерних класів, проведення поточних ремонтів приміщень, модернізації котелень та систем опалення загальноосвітніх навчальних закладів району. Адже депутатів дуже хвилює матеріально-технічне забезпечення шкіл, стабільність проходження опалювального сезону в навчальних закладах та дотримання температурного режиму в приміщеннях шкіл не тільки у поточному році, але й у майбутньому.
Розглянувши питання про внесення змін до районної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям» на 2015-2017 роки, було рекомендовано управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації підготувати аналіз використання коштів, що були виділенні на виконання заходу Програми «надання грошової допомоги громадянам, які опинилися в екстремальній ситуації, в тому числі за депутатськими зверненнями» у 2017 році та заслухати інформацію під час звіту про виконання даної програми в цілому.
  За пропозицією членів постійних комісій при розгляді проекту рішення про внесення змін до районної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2018 - 2020 роки було рекомендовано розробнику проекту виключити підпункт «Відшкодування витрат за надання населенню пільг на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот» з фінансовим забезпеченням 5 млн. грн.
  Цього дня у процесі розгляду проекту рішення «Про створення комунальної установи «Пологівський інклюзивно-ресурсний центр» заступник голови районної ради Ігор Шевченко запропонував спочатку опрацювати організаційні питання, а саме: визначити приміщення, де можливе розміщення центру, штатну кількість працівників, підготувати розрахунки на їх утримання тощо. Після довготривалого обговорення депутати вирішили під час пленарного засідання розглянути дане питання про доцільність створення центру.
  Всі питання, що включені до проекту порядку денного двадцять третьої сесії, розглянуті членами постійних комісій.



Середа, 29 Листопада 2017 16:37 | Переглядів: 716