Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Засідання позачергової сесії Пологівської районної ради: звіт голови ради за 2017 рік, підсумки операції «Урожай-2017», затвердження районної програми співфінансування витрат на експлуатаційне утримання та поточний ремонт автомобільних доріг

  Перед початком засідання депутатський корпус та всі присутні в залі вшанували хвилиною мовчання депутата районної ради Кимана Олександра Івановича.
  Потім голова районної ради Олександр Покутній виконав приємну місію і нагородив всіх учасників команди Пологівського району, які взяли участь у обласній спартакіаді органів місцевого самоврядування та вдруге зайняли перше загальнокомандне місце.
  Також голова районної ради Олександр Покутній звернувся до депутатів з прохання підтримати пропозицію щодо доручення виконавчому апарату районної ради підготувати звернення до Міністерства інфраструктури України та керівництва ДП «Придніпровська залізниця» з аргументованим проханням залишити цех експлуатації Локомотивного депо в м.Пологи і не переносити до м.Мелітополь. Адже це може призвести до скорочення робочих місць та дестабілізації роботи Локомотивного депо. Депутати підтримали та рекомендували і райдержадміністрації також обов’язково підготувати відповідне звернення по своїй вертикалі, і наголосили, що не потрібно стояти осторонь, а потрібно діяти.
  Депутатський корпус перейшов до розгляду питань, що внесенні на пленарне засідання сесії, а це 36 питань.
Загальний склад ради становить 34 депутати, присутні – 25 депутатів.
  Начальник відділу агропромислового розвитку Анатолій Діхтяр прозвітував про проведену на території Пологівського району операцію «Урожай-2017».
  Жваве обговорення було під час розгляду проекту районної програми співфінансування витрат на експлуатаційне утримання та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Пологівському районі на 2018 рік. До голови райдержадміністрації Артура Крупського депутати висловили багато запитань і побажань – це і як будуть використовуватися кошти, які саме напрямки будуть ремонтуватися, чи визначено підрядника на виконання робіт, хто здійснюватиме контроль за виконаними роботами, чому повинні ремонтувати дороги за рахунок місцевих бюджетів, адже створено Госпітальний округ, тощо. Питання ремонту на даний час є однією з важливих проблем, бо стан доріг залишає бажати кращого і ямковий ремонт на деяких ділянках доріг тільки тимчасово покращить ситуацію. Але депутати прийняли дану програму, щоб дозволити на умовах співфінансування провести заплановані роботи.
  На розгляд депутатів було винесено і питання про реорганізацію (пониження ступенів) двох малокомплектних шкіл – Костянтинівської та Шевченківської загальноосвітніх навчальних закладів. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Дорофєєва докладно розповіла про ту ситуацію, яка склалася, та наголосила на тому, що обов’язково буде здійснювати підвіз дітей, діти матимуть змогу в повному обсязі отримувати базові знання у тому навчальному закладі, який оберуть їх батьки, та дасть їм можливість більш якісно підготуватися до складання ЗНО. Обговорення тривало досить довго, адже це не легке для прийняття рішення. Депутатів, звичайно, хвилює майбутнє дітей, щоб вони мали змогу здобувати якісну освіту, але стан доріг, по яким буде здійснювати підвіз говорить сам за себе. І акцент треба робити на тому, що поки в галузі освіти не будуть запроваджені зміни на загальнодержавному рівні, потрібно зберегти існуючу мережу навчальних закладів. Рішення з цих питань не були прийняті.
  Розглянули депутати і кадрове питання та своїм рішенням призначили директора комунальної установи «Пологівський інклюзивно-ресурсний центр» Пологівської районної ради Запорізької області Юлію Тоцьку та побажали їй успіхів у роботі.
  Робота депутатів на постійних комісіях і попередній розгляд проектів рішень, що плануються для розгляду на пленарному засіданні, дозволила їм прийняти рішення про пакетне голосування з ряду питань.
  Депутатський корпус ухвалив рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 22.12.2017 № 10 «Про районний бюджет на 2018 рік». У своєму виступі начальник управління фінансів Світлана Сопільняк наголосила на тому, що у вівторок відбулася сесія Запорізької обласної ради і проект рішення був доповнений заходами, які плануються реалізувати на території району за рахунок коштів обласної «Програми сприяння виконанню депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради на 2017-2020 роки» на загальну суму 1400000 грн. Також було запропоновано на звернення Пологівської міської ради виділити за рахунок резервного фонду 30 000 грн. для проведення ремонтних робіт високовольтного кабелю, адже склалася аварійна ситуація у мікрорайоні ПЛМС і жителі протягом декількох днів залишалися без світла.
  Всі питання порядку денного двадцять сьомої позачергової сесії розглянуті та з проголосованих прийняті відповідні рішення. Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».

 



Вівторок, 29 Травня 2018 08:24 | Переглядів: 709