Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Засідання дев’ятнадцятої сесії Пологівської районної ради: затвердження нових районних програм та внесення змін та доповнень до діючих, внесення змін до районного бюджету, затвердження кандидатур до складу Госпітальної ради тощо

  16 червня чергове засідання дев’ятнадцятої сесії Пологівської районної ради провів голова ради Олександр Покутній.
  Загальний склад ради становить 34 депутати, присутні – 30 депутатів.

 Перш ніж розпочати роботу сесії голова районної ради Олександр Покутній та голова райдержадміністрації Артур Крупський привітали з ювіленим Днем народження депутата районної ради, директора КУ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тетяну Терен і вручили їй вітальний адрес та квіти. 

 Перед початком пленарного засідання сесії голова ради Олександр Покутній нагородив Почесними грамотами учасників збірної команди органів місцевого самоврядування, які у загальному заліку вибороли перше місце в VІІ обласній спартакіаді та отримали перехідний кубок голови Запорізької обласної ради, а також пологівських спортсменів Юрія Тоцького та Юрія Клименка, які підкорили Чемпіонат світу з пауерліфтингу, що відбувся на початку червня поточного року в м.Антверпен у Бельгії.
  Окрім цього, голова Пологівської районної ради Олександр Покутній поінформував про кадрові новопризначення в районі: начальником Пологівського міжрайонного відділу СБУ в Запорізькій області призначено Едуарда Кравцова, начальником Пологівського відділу Токмацької місцевої прокуратури призначено Кіма Борта та познайомив з тимчасово виконуючим обов’язки начальника Пологівського відділу поліції Ярославом Гелетієм.
  Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного пленарного засідання чергової сесії, яких налічувало 75. Всі вони попередньо були розглянуті на спільних засіданнях постійних комісій, проекти рішень доопрацьовані розробниками із урахуванням зауважень комісій і узгоджені на засіданні Президії районної ради. Це дозволило депутатам прийняти рішення про пакетне голосування попередньо узгоджених питань, а саме: ряду питань про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, які розташовані на територіях міської та сільських рад.
  На початку засідання голова райдержадміністрації Артур Крупський прозвітував про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2016 рік та відповів на запитання депутатів.
  До розгляду за повною процедурою депутати вирішили залишити питання всі інші питання серед яких - про затвердження районної Програми створення містобудівного кадастру Пологівського району на 2017 2019 роки, районної цільової Програми національно-патріотичного виховання молоді на 2017-2021 роки, районної цільової Програми «Молодь Пологівського краю на 2017-2021 роки»,; внесення змін та доповнень до діючих районних програм – Програми розвитку освіти Пологівського району на 2013-2017 роки, Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2017 рік, районної Програми підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2017-2019 роки, Програми «Питна вода на 2012-2020 роки» тощо.
  Депутати прийняли рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 23.12.2016 № 16 «Про районний бюджет на 2017 рік», а саме: виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації для ремонту в загальноосвітніх навчальних закладах району, Пологівській дитячо-юнацькій спортивній школі, Територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), придбання спортивної форми для волейбольної команди, спортивного обладнання для участі у Всеукраїнській грі військово-патріотичного спрямування «Сокіл-Джура», проведення ремонту в стоматологічні поліклініці тощо.
  Також за рахунок іншої субвенції з обласного бюджету збільшено доходну та видаткову частину районного бюджету на суму 1736000 грн. на виконання заходів обласної Програми сприяння виконанню депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради на 2017-2020 роки. Всі кошти будуть направлені на виконання заходів з покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, медицини, позашкільних та дошкільних навчальних закладів, закладів культури району, а також сільських органів місцевого самоврядування. Серед передбачених заходів – це і придбання меблів, інтерактивних дошок, медичного обладнання, комп’ютерної техніки та музичної апаратури, здійснення заходів з озеленення прилеглих територій закладів, облаштування дитячого майданчика тощо. Ця фінансова допомога з обласного бюджету важлива підтримка для розвитку закладів Пологівського району.
  Голова постійної комісії з питань депутатської діяльності, державної регуляторної політики, законності та соціальної політики Максим Чеберко проінформував присутніх про проведені звіти депутатів районної ради перед виборцями із зазначеннями порушених громадянами проблем під час зустрічей.
  При розгляді питання про затвердження кандидатур до складу Госпітальної ради Пологівського Госпітального округу депутати запропонували декілька інших кандидатур, але при голосуванні за запропоновані пропозиції не набрали відповідної кількості голосів. При поіменному голосуванні більшістю голосів було прийнято рішення про затвердження кандидатур, що зазначені у поданому проекті рішення та узгоджені на спільних засіданнях постійних комісій – це головні лікарі районних закладів охорони здоров’я Анна Дуб та Роман Кравченко, заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень та голова районної ради Олександр Покутній.
  Цього ж дня, депутатським корпусом були прийняті рішення про оренду майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює Пологівська районна рада, затверджено розпорядження голови районної ради з основної діяльності ради, затверджено план роботи ради на ІІ півріччя 2017 року.
  Всі питання порядку денного дев’ятнадцятої сесії розглянуті та прийняті відповідні рішення. Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».

 



Понеділок, 19 Червня 2017 14:44 | Переглядів: 793