Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Звернення депутатів Пологівської районної ради до Прем’єр-міністра України та голови Запорізької обласної державної адміністрації щодо додаткового фінансування робіт з реконструкції та капітального ремонту доріг загального користування району

Звернення депутатів Пологівської районної ради Запорізької області до Прем’єр-міністра України та голови Запорізької обласної державної адміністрації щодо додаткового фінансування робіт з реконструкції та капітального ремонту доріг загального користування Пологівського району Запорізької області

  Розвиток та утримання мережі державних та місцевих доріг, завершення основних об’єктів будівництва і реконструкції, розбудова доріг державного значення є першочерговими завданнями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
  Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування Пологівського району Запорізької області становить 367 км, з яких 87,5 км – територіальні, 161 км – обласні, та 118 км – районні дороги. На мережі автомобільних доріг знаходяться 42 мостові споруди, загальною довжиною 807,17 м.
  Транспортно-експлуатаційний стан переважної більшості автомобільних доріг не відповідає сучасним вимогам і потребує поліпшення з урахуванням соціально-економічних потреб району. Основна проблема полягає в тому, що автомобільні дороги, мости та інженерні споруди на них перебувають у такому транспортно-експлуатаційному стані, за якого не можуть бути повною мірою забезпечені: швидке та безпечне підвезення пацієнтів, які потребують невідкладної медичної допомоги; економічне та безпечне перевезення пасажирів і вантажів; розвиток транзитних перевезень; подальший соціально-економічний розвиток району.
  Основною причиною виникнення проблеми є низький рівень фінансування дорожніх робіт.

  Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 № 201-р створено Пологівський госпітальний округ, до складу якого увійшли медичні заклади, розміщені на території: м. Токмака, Пологівського, Токмацького, Оріхівського, Гуляйпільського, Більмацького та Розівського районів.
  Госпітальний округ створений для організації мережі закладів охорони здоров’я у спосіб, що дасть змогу забезпечити гарантований своєчасний доступ населенню до послуг вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги належної якості. Зона обслуговування госпітального округу визначається своєчасністю прибуття до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що не повинно перевищувати 60 хвилин, та має бути еквівалентна радіусу зони обслуговування 60 кілометрів за умови наявності доріг з твердим покриттям.
  Враховуючи, що нормативи прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події за зверненнями, що належать до категорії екстрених, становлять у містах - 10 хвилин, у населених пунктах поза межами міста - 20 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які з урахуванням метеорологічних умов, сезонних особливостей, епідеміологічної ситуації та стану доріг можуть бути перевищені, але не більше ніж на 10 хвилин, стан автомобільних доріг є ключовим фактором, який впливає на своєчасність обслуговування пацієнтів.

  Також, на території Пологівського району функціонують міжрайонні установи, що співпрацюють із закладами охорони здоров'я району, для надання послуг населенню інших районів Запорізької області, що межують з Пологівським районом, а саме:
- Медико-соціальна міжрайонна експертна комісія, яка обслуговує мешканців Пологівського, Гуляпільського, Розівського та Оріхівського районів;
- Пологівське міжрайонне відділення судово-медичної експертизи, яке обслуговує Пологівський, Гуляйпільський, Більмацький та Розівський райони;
- Відділ епідеміологічного (нагляду) спостереження та профілактики неінфекційних захворювань ВП Пологівського міжрайонного відділу ДУ «Запорізький ОЛЦ ДСЕСУ», який обслуговує мешканців Пологівського, Більмацького та Розівського районів;

  Крім того, на території Пологівського району розміщуються та працюють міжрайонні територіальні органи центральних органів виконавчої влади та міжрайонні установи і організації, а саме: Пологівське міжрайонне відділення управління Служби безпеки України в Запорізькій області; Пологівський відділ поліції ГУ Національної поліції в Запорізькій області; Пологівське об’єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області; Пологівська об’єднана державна податкова інспекція ГУ ДФС у Запорізькій області; Сектор екологічного контролю природоохоронних ресурсів Пологівського регіону; Державне підприємство «Пологівське лісомисливське господарство»; відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Пологівському районі Запорізької області та Територіальний сервісний центр №2345.

  З метою фінансового забезпечення робіт з будівництва, реконструкції та капітального ремонту доріг загального користування, доріг та вулиць в населених пунктах, забезпечення виконання завдань з пасажирського та вантажного перевезення, дотримання вимог швидкого та якісного медичного обслуговування населення необхідне належне фінансування дорожньої галузі.
Всього для проведення ремонтних робіт автомобільних доріг загального користування згідно з попередніми розрахунками необхідно кошти в сумі 700812,6 тис.грн.

  Враховуючи вище зазначене, депутати Пологівської районної ради Запорізької області прохають виділити кошти у сумі 700812,6 тис. грн. для проведення ремонту основних транспортних сполучень, що проходять через Пологівський район.
  Отримання вкрай необхідного фінансування надасть змогу провести реконструкцію та капітальний ремонт доріг загального користування для забезпечення доступності населення до закладів охорони здоров’я, інших міжрайонних установ, організацій та територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

                                                                          Звернення прийняте на дев’ятнадцятій сесії

Пологівської районної ради Запорізької області сьомого скликання

 

Понеділок, 19 Червня 2017 15:08 | Переглядів: 658