Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Спільне засідання постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту

  20 грудня члени постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту зібралися на спільному засіданні для попереднього обговорення питань порядку денного двадцять четвертої позачергової сесії районної ради.
  У роботі засідання взяли участь керівництво районної ради та райдержадміністрації, начальники та спеціалісти відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники комунальних установ, працівники виконавчого апарату районної ради.
  Заслухавши доповідь начальника відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Інни Козачухної про Програму соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2018 рік, у присутніх членів комісій виникли ряд запитань, серед яких - чому в проекті даної програми не зазначені конкретні першочергові заходи з ремонту доріг місцевого значення, які б значною мірою вплинули на розвиток всіх галузей району.
  На спільному засіданні двох інших постійних комісій, а саме 19 грудня, порушувалося питання про необхідність передбачення на 2018 рік заходу, що дозволить забезпечити сталим водопостачанням жителів Басанської сільської ради. Слово для виступу було надано запрошеному Басанському сільському голові Олександру Петрушову, який попередньо пообіцяв розглянути у наступному році можливість виділення коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво свердловини для водозабору.
  Під час обговорення депутати порушили проблему щодо проведення заходів з визначення райдержадміністрацією земельної ділянки відповідно до встановлених вимог для розміщення полігону твердих побутових відходів і закриття існуючого сміттєзвалища в селі Пологи та наголосили на необхідності включення даного заходу до діючої Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Пологівському районі на 2016 – 2020 роки.
  На цьому засіданні депутати жваво обговорювали питання про районний бюджет на 2018 рік, з якого доповідала заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Марина Ковбаса. Районний бюджет на 2018 рік розроблений на основі норм Податкового і Бюджетного кодексів України та з урахуванням доопрацювання Закону України «Про Державний бюджет на 2018 рік», інших законодавчих актів.

   Депутати районної ради рекомендували райдержадміністрації переглянути прогнозований обсяг дохідної частини районного бюджету на 2018 рік та передбачити в повному обсязі бюджетні призначення на виплату заробітної плати в галузях освіти та культури.
  Всі питання, що включені до проекту порядку денного двадцять четвертої позачергової сесії, розглянуті членами постійних комісій.
  Опрацювавши питання, що пропонуються для включення до проекту порядку денного пленарного засідання, члени комісій розглянули заяву керівника КП «Імпульс» про продовження терміну дії контракту; заслухали звіти керівників закладів охорони здоров’я про фінансово-господарську діяльність у 2017 році та плани розвитку установ на 2018 рік, інформацію спеціаліста відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва і цивільного захисту райдержадміністрації про виконання рішення районної ради від 23.08.2017 №2 «Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Пологівського району до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 роки» та затвердили плани роботи кожної комісії на І півріччя 2018 року.



Четвер, 21 Грудня 2017 11:10 | Переглядів: 774