Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Спільне засідання постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту

  3 квітня члени постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту зібралися на спільному засіданні для попереднього обговорення питань порядку денного двадцять шостої сесії районної ради та інших питань.
  Заслухавши начальника відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Інну Козачухну про звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2017 рік, члени постійних комісій наголосили на тому, що у поданій звітній інформації необхідно зазначити показники найбільших підприємств аграрного сектору та промисловості Пологівського району в розрізі реалізованої продукції і сплати податку на доходи фізичних осіб, які є основними наповнювачами місцевих бюджетів.
  Під час розгляду внесення змін та доповнення до Програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки в Пологівському районі на 2016-2020 роки було порушено питання про постійне виникнення стихійних сміттєзвалищ та яка проводиться робота з виявленими фактами забруднення навколишнього середовища, а саме з викиданням сміття у невідведених для того місцях на територіях місцевих рад.
При розгляді декількох питань галузі освіти членів комісій цікавило за яким критерієм було визначено той чи інший загальноосвітній заклад з метою першочергового придбання комп’ютерів для учнів, чи передбачено кошти на придбання фарби для проведення поточних ремонтів в школах міста, як планується проведення реконструкції системи опалення у Вербівській та Федорівській ЗОШ тощо.
  На засіданні начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Оксана Семененко окрім виступів з питань, що планується розглянути на пленарному засіданні сесії, довела до відома присутніх про запровадження змін відносно відшкодування за пільгове перевезення, а саме монетизації за проїзд пільговим категоріям населення відповідно до затвердженої постанови Кабінету Міністрів України.
  Детально депутати розглянули проект рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 22.12.2017 № 10 «Про районний бюджет на 2018 рік». Про те, які передбачені видатки, розповіла начальник управління фінансів райдержадміністрації Світлана Сопільняк. І наостанок наголосила на тому, що до засідання Президії районної ради та пленарного засідання сесії проект рішення буде доопрацьований з урахуванням пропозицій депутатів та озвучених доповнень.
  Крім того, депутати районної ради-члени комісій розглянули низку питань з метою контролю за виконання рішень щодо встановлення світлофору та облаштування елементів примусового зниження швидкості руху транспортних засобів в м.Пологи по вулиці Магістральній, проведення аналізу об’єктів комунальної власності, які не використовуються і потребують ремонту або реконструкції. Члени профільної постійної комісії розглянули заяву директора КП «Пологівська друкарня» про продовження терміну дії контракту і рекомендували голові районної ради продовжити термін його дії строком на три роки.
 Наприкінці засідання головний архітектор, начальник відділу містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва і цивільного захисту райдержадміністрації Юрій Шмаровоз прозвітував про виконання Програми містобудівного розвитку Пологівського району на 2013-2017 роки, районної Програми створення містобудівного кадастру Пологівського району на 2017-2019 роки та виконання рішення районної ради від 26.04.2013 № 20 «Про актуалізацію Схеми районного планування Пологівського району Запорізької області». Інформацію з даних питань взято до відома та два з них рекомендовано зняти з контролю у зв’язку з закінченням терміну дії.



Середа, 04 Квітня 2018 13:44 | Переглядів: 637